جدیدترین ها از استان بوشهر

ویژه ها

ثبت‌نام آزمون استخدامی بیش از ۱۲ دستگاه اجرایی از هفته جاری

    آینه جم:ثبت‌نام برای شرکت در دهمین آزمون استخدامی کشور برای جذب نیرو در...

عامل ۸۰ درصد تصادفات نوروزی استان، بوشهری اند/سرعت غیرمجاز، بیشترین عامل تصادفات

      آینه جم: رئیس پلیس راه استان بوشهر می گوید: بر اساس آمار اولیه...

سیزدهمین نکوداشت روز جم و یک تفاوت جالب با دوره‌ هاي قبل

  آینه جم- اسفند ماه ۱۴۰۱ مطابق هر سال برنامه های سیزدهمین نکوداشت روز جم توسط...

سارقین زن حین سرقت در چنگال پلیس شهرستان دیلم گرفتار شدند(+ جزئیات )

    آینه جم-فرمانده انتظامی شهرستان "دیلم" از دستگیری سه نفر سارق زن درحال سرقت...

هواشناسی بوشهر هشدار نارنجی صادر کرد/ اعلام مکان های اسکان اضطراری مسافران استان بوشهر

      آینه جم- اداره کل هواشناسی استان بوشهر با صدور هشدار نارنجی (اقدام...

در گناوه؛ دستگیری مسافرکشی که برای گردشگران تور پهن کرده بود(+ جزئیات )

    آینه جم -جانشین فرمانده انتظامی استان از دستگیری یک مسافرکش شخصی که در سطح...

ماجرای آب انبار تاریخی در بوشهر که رستوران شد!+ عکس

    آینه جم/آزاده حیدری‌نسب: در یکی از روزهای پایانی اسفندماه که نسیم...

بیشتر مسافران نوروزی استان بوشهر از کدام استان‌ها هستند؟

    آینه جم-رئیس اداره مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای...

معاون استاندار: مدیران بوشهری که قصد کاندیداتوری در انتخابات مجلس دارند استعفا دهند

    آینه جم- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر گفت: مدیرانی که قصد...

برگزاری آيين افتتاح پايگاه مقاومت شركت مخازن سبز پتروشيمى عسلويه/ کمالي فرمانده پایگاه بسیج این شرکت شد+ عکس

    *به گزارش آینه جم به نقل از روابط عمومی شرکت مخازن سبز پتروشیمی عسلویه*...

موزه منطقه ای خلیج فارس؛ دریچه ای رو به گذشته تاریخی ایران + تصاویر

      آینه جم-مجتبی محمدی | کارشناس میراث فرهنگی موزه منطقه ای خلیج فارس که...

دو نماینده استان مخالف شفافیت آرا خود در مجلس شورای اسلامی

    آینه جم- مهمترین وعده مجلس انقلابی یازدهم که ۳سال پیش در انتخابات سر داده...

لیگ یک؛رؤیای جم در کمرنگ‌ترین حالت ممکن /خوشه طلایی 2- پارس جنوبی صفر

  آینه جم-پارس جنوبی جم یک مسابقه دیگر را هم از دست داد تا تقریبا همه از بازگشت...

پلمب دو شیرینی‌فروشی بوشهر به‌ دلیل ناخالص‌ فروشی

    آینه جم-در گشت‌های مشترک چهار دستگاه مسئول بازرسی از اصناف، دو...

رئیس پلیس فتا استان: بوشهری‌های فریب پیامک‌های «سهام عدالت» را نخورند

    آینه جم-رئیس پلیس فتا استان بوشهر در خصوص افزایش شکل گیری کلاهبرداری...

گزارش؛لذت گشت‌های دریایی در بوشهر/ بار بر دوش شناورهای سنتی است

    آینه جم:  استان بوشهر یکی از استان‌های پرتردد کشور در ایام نوروز امسال...

 

IMG-20230320-WA0005.jpg

 

000pic33.jpg

 

آینه جم : رمضانی با اشاره به واگذاری عجولانه پالایشگاه‌های فجر جم و پارسیان مُهر، گفت: فارغ از خطرناک بودن چنین اقدامی، این پالایشگاه‌ها با سرمایه عمومی مردم ساخته شده‌اند و واگذاری آن‌ها اشتباهی راهبردی است.


به گزارش آینه جم ، حسن رمضانی با اشاره به خصوصی سازی پالایشگاه گاز پارسیان شهرستان مُهر و پالایشگاه گاز فجر شهرستان جم گفت: متاسفانه اخباری از اقدام برای خصوصی سازی دو مورد از مهمترین و بزرگترین پالایشگاه‌های گاز کشور و حتی خاورمیانه به گوش می‌رسد که خطرناک است.

وی افزود: اخیرا نامه‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که خبر از واگذاری پرشتاب و عجولانه دومین پالایشگاه گاز خاورمیانه به بخش خصوصی را‌ می‌دهد. در صورتی که این اقدام حساس بدون کوچکترین کار کارشناسی و نظرخواهی از اهل فن صورت‌ می‌گیرد.

رمضانی ادامه داد: سئوال مهمی که مطرح‌ می‌شود این است که آیا در این شرایط حساس یکی از مدرنترین و کلیدی‌ترین شرکت‌های پالایش گاز ایران که نقش حیاتی در تامین گاز مورد نیاز کشور دارد را به بخش خصوصی یا خصولتی واگذار کنیم درست است؟

نماینده استان بوشهر در شورای عالی استان‌ها توضیح داد: پالایشگاه فجر جم حدودا 23 درصد یعنی نزدیک به یک چهارم گاز کشور را تامین‌ می‌کند. این در شرایطی است که کشور با کمبود شدید گاز روبه‌رو است و دولت مجبور است بخش بزرگی از ادارات و کارخانه‌ها و صنایع کشور را برای رساندن گاز به خانه‌ها تعطیل کند. بعد گروهی با تصمیمات آنی و دفعتی کارهایی انجام‌ می‌دهند که یکی از بزرگترین پالایشگاه‌های گاز کشور را به تنش و آشوب بکشند.

رمضانی با ابراز نگرانی از فرایند پرشتاب و پنهان و غیرشفاف این خصوصی سازی گفت: این تصمیم به صورتی گرفته شده است که حتی نمایندگان مردم و و مسئولان محلی و استانی هم اطلاعی از آن نداشته اند تا خبر به رسانه‌ها درز کرده است.

عضو هیئت رئیسه شورای عالی استان‌ها با تاکید بر اهمیت این پالایشگاه گفت: پالایشگاه فجر جم نقش حیاتی در تامین گاز کشور دارد و در این شرایط حساس کافی است تعدادی از کارگران در اعتراض به خصوصی سازی دست از کار بکشند و اعتصاب کنند. در این صورت چه کسی پاسخگوی تامین گاز کشور است؟ چه کسی را باید بابت این قصور بازخواست کرد؟ این یک مسئله امنیتی است و نباید در این شرایط حساس به این وضعیت دامن زد.

نماینده استان بوشهر در شورای عالی استان‌ها اظهار کرد: از سوی دیگر چرا مسئولان امر انتظار دارند شرکتی که در طول نیم قرن و با سرمایه عمومی مردم شهرستان جم شکل گرفته و مردم و منابع این شهرستان هزینه شکوفایی این صنعت را با انواع عوارض سوء و خطرناک شیمیایی و زیست محیطی و با خشک شدن منابع آبی پرداخت کرده‌اند، اجازه دهند به حیاط خلوتی برای برخی مقامات و مسئولانی تبدیل شود که طبق تجربه‌ تلخ دولت قبل در واگذاری‌های وزارت نفت، بیشترین دغدغه شان پرورش آقازاده‌های غیر متخصص در سمت‌های هیئت مدیره و پست‌های کلیدی این صنعت بوده است.

رمضانی تصریح کرد: وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران سالیان سال بدهکار مردم شهرستان جم در حوزه  مسئولیت اجتماعی خواهند بود و چه کسی مسئولیت و عواقب این تصمیم یک‌باره را در آینده بر عهده خواهد گرفت؟ زمانی که این شرکت خصوصی شود چه کسی هزینه‌های اجتماعی و آلایندگی شرکت را پرداخت‌ می‌کند؟ چه کسی متعهد به حفظ افراد شاغل موجود خواهد بود؟ و آیا بخش خصوصی توان و انگیزه حراست و حفاظت از این پالایشگاه مهم را دارد؟

وی با اشاره به واگذاری‌های ناموفق شرکت‌های دولتی در گذشته گفت: کسی با اصل 44 قانون اساسی و مبحث خصوصی سازی مخالف نیست اما چه کسی اطمینان‌ می‌دهد که پالایشگاه جم و پارسیان هم، سرنوشت سایر شرکت‌های دولتی که واگذار و نابود شدند را نداشته باشد؟ در صورت قصور بخش خصوصی چه کسی‌ می‌تواند خسارت وارده به این سرمایه مهم ملی را جبران کند؟

عضو شورای شهرستان جم اظهار داشت: از سوی دیگر 4 هزار نفر در این پالایشگاه مشغول به کار هستند و شهرک مسکونی پالایشگاه 20 هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است. همچنین آب مورد نیاز پالایشگاه از منابع آبی شهرستان جم تامین‌ می‌شود و آلودگی ناشی از آن نیز بر سر مردم این شهرستان آوار‌ می‌شود. در صورت خصوصی سازی تکلیف این شهرک 20 هزار چه‌ می‌شود؟

وی ادامه داد: از سوی دیگر جامعه مدنی، مردم، نمایندگان و مسئولان استانی و شهرستانی همه مخالف این واگذاری هستند و در صورت واگذاری چگونه‌ می‌توان این مخالف و نارضایتی را مدیریت کرد؟

رمضانی اضافه کرد: در این اوضاع حساس که کشور با نارضایتی‌های متعدد و کمبود گاز مواجه است؛ گرفتن چنین تصمیمات دفعتی نه تنها به سود کشور نیست بلکه زیان و خسران زیادی برای کشور دارد و افراد عاقل و علمای دانا باید جلو چنین تصمیمات اشتباهی بایستند.

نماینده استان بوشهر در شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: از سوی دیگر، باید به این نکته توجه کرد که برخی از صنایع نمی‌توانند خصوصی باشند و اصلا صلاح نیست صنایع و شرکت‌هایی که نقش اساسی در آسایش، رفاه و تامین نیاز مردم دارند به دستی کسی غیر از دولت اداره شوند.

وی اظهار داشت: مردم شهرستان جم مردمی مهمان نواز، متعهد و وفادار به عزتمندی ایران عزیز و این صنعت بوده و هستند و امیدوارم رئیس جمهور و وزیر نفت در سفر پیش روی خود به استان بوشهر و شهرستان جم به دغدغه مردم در این خصوص پایان دهند تا شروعی برای نگرانی جدید آنان نباشد. این سفر زمانی برای مردم شهرستان جم مبارک خواهد بود که آب حیات بخش به جم برسد ولی صنعت مادر خود را از دست ندهد.

منبع: ایلنا

[کد خبر:AJ40814]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


دیدگاه‌ها   

0 # قاسمی 1401-11-08 22:46
مثلا الان چه گلی به سر مردم زدن که به بخش خصوصی واگذار بشه این گلها از سر مردم برداشته میشه
فقط اسمش عوض شده والا چه این باشه چه اون مردم دردشون از بی توجهی این پالایشگاه به اثرات زیان بارش بر مردم منابع آب و محیط زیست و حتی حق عوارض و الایندگی رو با بی عدالتی دارن پیش میبرن .این حق جوانان جمی نیست که بزرگترین پالایشگاه در شهرشون هستش اما باید واسه کار در به دری بکشن.جمع کنید این بازی های مسخرتون
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه