چارک؛ مهد پرورش قاریان خوشخوان
نام روستایی که مقام معظم رهبری در دیدار امروز به آن اشاره داشتند، «چارک» است، این روستا در ۷۵ کیلومتری مسیر بوشهر به عسلویه و در شهرستان دشتی واقع و مهد پرورش قاریانی همچون سیدطاها حسینی است.
تشکیل مکتب خانههای قدیمی با شیوههای سنتی در سراسر استان، از این روستا سرچشمه گرفته است؛ به طوری که در تمامی نقاط استان بوشهر، هم اکنون نیز از وجود مدرسان و معلمان قرآنی این روستا برای آموزش قرآن استفاده میکنند.
از ویژگیهای مکاتب و آموزشهای سنتی این روستا که کمتر جایی رواج داشته، استفاده از شیوههای خاص هجائی است که امروزه کمتر از این سبک استفاده میشود. از ویژگیهای خاص در قرائت قاریان این روستا، استفاده از سبکهای قدیمی شبیه الحان حجازی است که به نحوی حزین و جذاب اجرا میکنند.
روستایی که همه به نحوی با قرآن سروکار دارند
هم اکنون این روستا دارای دو موسسه قرآنی، ۵۰ قاری خوشخوان، ۳۰ حافظ قرآن، ۲۰ معلم و مدرس قرآن و پنج گروه ممتاز تواشیح است. فضاسازی تمامی معابر و خیابانهای روستا متناسب با فرهنگ دینی و قرآنی و برپایی کرسیهای تلاوت در بیشتر ایام سال، از جمله ویژگیهای روستای قرآنی چارک است.
همواره استان بوشهر به عنوان پایتخت مقاومت بر سر زبانها بوده و امور قرآنی به صورت تخصصی در روستایی کوچک در کناره این استان برگرفته از مسیر افرادی است که از دیرباز برای فرهنگ و تمدن استان ازخودگشتگی کردهاند، افرادی همچون رئیسعلی دلواری و شهید نادر مهدوی از جمله افرادی هستند که مردم استان بوشهر خط و ربط زندگی مقاومت را از آنها آموختهاند.
