IMG_20190719_170749_384.jpg

 

 

دکتر حمید زارعی :
ﺑﺪون ﺷﮏ اﻓﺰاﯾﺶ ﺳﻄﺢ آﮔﺎهی هاي ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ دﺳﺖ اﻧﺪرﮐﺎران ﺗﻬﯿﻪ، ﺗﻮﻟﯿﺪ، ﺗﻮزﯾﻊ و ﻋﺮﺿﻪ ﻣﻮاد ﻏﺬاﺋﯽ و ﺷﺎﻏﻠﯿﻦ اﻣﺎﮐﻦ ﻋﻤﻮﻣﯽ ، ﻣﯿﺘﻮاﻧﺪ اﺛﺮ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ در ارﺗﻘﺎء ﺳﻄﺢ اﯾﻤﻨﯽ ﻣﻮاد ﻏﺬاﺋﯽ و ﺑﻬﺒﻮد ﮐﯿﻔﯿﺖ ﺧﺪﻣﺎت در اماکن  ﻋﻤﻮﻣﯽ و در ﻧﻬﺎﯾﺖ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻣﺮدم ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺼﺮف ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ و ﮔﯿﺮﻧﺪﮔﺎن ﺧﺪﻣﺎت داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﺿﻤﻦ آﻧﮑﻪ از ﻓﺴﺎد و ﻫﺪر رﻓﺘﻦ ﺣﺠﻢ ﺑﺴﯿﺎر زﯾﺎد ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﻌﻨﻮان ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﻣﻠﯽ و ﺑﺮوز اﺷﺎﻋﻪ اﻧﻮاع ﺑﯿﻤﺎرﯾﻬﺎي ﻣﻨﺘﻘﻠﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﻏﺬا ﻣﻤﺎﻧﻌﺖ ﻧﻤﻮده و در ﻣﺠﻤﻮع از ﺗﺤﻤﯿﻞ ﺷﺪن ﻟﻄﻤﺎت وﺧﺴﺎرات ﺟﺎﻧﯽ و ﻣﺎﻟﯽ ﺑﺴﯿﺎر ﺳﻨﮕﯿﻦ ﺑﻪ ﻣﺮدم و ﮐﺸﻮر ﺟﻠﻮﮔﯿﺮي ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.  ﺑﺮ ﻫﻤﯿﻦ اﺳـﺎس، اﻟﺰام ﻗﺎﻧﻮﻧﻤﻨﺪ دﺳﺖ اﻧﺪرﮐﺎران و ﺷﺎﻏﻠﯿﻦ بخش ﻏﺬا و  اﻣاکن ﻋﻤﻮﻣﯽ ﺑﻪ ﮔﺬراﻧﺪن دوره  ﺗﻌﺮﯾﻒ ﺷﺪه ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ ، ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ ﺣﺮﮐﺖ زﯾﺮ ﺑﻨﺎﺋﯽ ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ ، ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ می باشد.
مراکز تهیه، تولید، توزیع، نگهداری، حمل و نقل و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی،
 
 
آرایشی و بهداشتی:                     این مراکز شامل مکان‌های پذیرایی و تفریحی بین‌راهی، عطاری، بقالی، خواربارفروشی، رستوران، چلوکبابی، سلف‌سرویس، تالار پذیرایی، کافه قنادی، انواع شیرینی‌فروشی و کارگاه‌های شیرینی‌پزی، سوپرمارکت، لبنیات فروشی، فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای، فروشگاه‌های گوشت قرمز و سفید، فرآورده‌های خوراکی آبزیان، میگو، طیور، زنبور عسل، آلایش خوراک دامی و مواد پروتئینی، آشپزخانه‌ها (کترینگ‌ها)، کبابی، حلیم‌پزی، آشپزی، کله‌پزی، جگرکی، سیراب و شیردان، اغذیه و ساندویچ، پیتزا، مرغ سوخاری، چایخانه، قهوه‌خانه، رستوران‌های سنتی، آبمیوه، بستنی‌سازی و فروشی، بوفه، میوه و سبزی‌فروشی، میادین توزیع میوه و تره‌بار، مراکز طبخ و آبدارخانه وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی و غیردولتی، شهرداری‌ها و سازمان‌های وابسته، نانوایی‌ها و انواع مراکز تهیه و عرضه نان، کارگاه‌ها و کارخانجات تولید انواع مواد غذایی و بسته‌بندی آن، سیستم‌های تامین آب آشامیدنی (منبع، مخزن، تصفیه‌خانه و شبکه توزیع)، موسسات ارائه خدمات پذیرایی و کرایه ظروف و وسایل پذیرایی، آشپزخانه و سلف‌سرویس کارخانجات صنعتی، کارگاه‌ها و کارخانجات و اماکن تولید یخ و آب شرب، سردخانه‌های نگهداری مواد غذایی، انبارهای نگهداری مواد غذایی، نبات و آبنبات‌پزی، قندریزی، حلواسازی، عصاره‌گیری (آبغوره، آبلیمو، تهیه ترشیجات و عرقیات)، سبزی‌خردکنی، کانتینرها و کانکس‌های ثابت و واحدهای سیار تهیه و عرضه مواد غذایی، عرضه خشکبار، وسائط حمل و نقل مواد غذایی، لبنیات‌سازی، کشک‌سابی، اماکن دامی، صنایع وابسته به دام مبادی ورودی مواد مشمول این آیین‌نامه، بازارچه‌های مرزی، بازارهای هفتگی و فصلی و مانند آن‌ها.
 
 
اماکن عمومی شامل: 
محیط‌های کار در وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی و غیردولتی، شهرداری‌ها و سازمان‌های وابسته، موسسات و نهادهای غیردولتی، مراکز بهداشتی‌درمانی، مراکز آموزشی و تربیتی و پرورشی، پرورشگاه، استخرهای شنا، پایانه‌های مسافری، راه‌آهن، فرودگاه و قطارهای مسافربری، وسایل حمل ‌و نقل عمومی شهری و بین‌شهری، آرایشگاه‌های مردانه، سالن‌های آرایش زنانه و کلینیک‌های زیبایی، مهمانخانه‌ها، سالن‌ها و باشگاه‌های ورزشی، غسالخانه، آرامستان‌ها، گرمابه‌های مردانه و زنانه، خوابگاه‌های دانشجویی و مراکز آموزشی، مراکز نظامی و انتظامی (پادگان‌ها، مجتمع‌های مسکونی و منازل سازمانی)، مجتمع‌های بهزیستی، مسافرخانه‌ها، هتل‌ها، مهمانپذیرها، متل‌ها، پانسیون‌ها، مراکز تفریحی و پارک‌ها، زندان‌ها، مراکز نگهداری سالمندان، اردوگاه‌ها و مراکز تجمعی، سالن‌های تئاتر و سینما، فرهنگسراها، مجتمع‌های خدماتی رفاهی و مراکز عرضه سوخت (پمپ‌های گاز و بنزین)، مساجد و اماکن متبرکه، مراکز خدمات آمبولانس، سرویس‌های بهداشتی عمومی، مراکز دفع پسماند و مانند آن‌ها. 
 
 
با توجه به اینکه برخی تخلفات بهداشتی مشاهده گردیده در صنوف تهیه، توزیع، فروش و عرضه مواد غذایی ناشی از عدم اطلاع کارکنان این واحدها از اصول و مقررات بهداشتی می‌باشد و در راستای ارتقای سطح آگاهی متصدیان و کارکنان مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی و همچنین بر اساس ماده ۸ آیین‌نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب سال ۷۹،  آموزشگاه بهداشت اصناف جم توسط بخش خصوصی و با مجوز دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر در شهر جم راه اندازی گردید.
 
بر اساس ماده ۸ آیین‌نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و بندهای ماده ۲ دستورالعمل اجرایی بازرسی مراکز مواد غذایی، کلیه کارکنان مراکز و اماکن مشمول این آیین‌نامه اعم از دایم، پاره‌وقت، موقت، فصلی یا افرادی که تازه استخدام‌شده‌اند موظفند گواهینامه معتبر پایان دوره آموزشی بهداشت اصناف را پس از ثبت‌نام در این آموزشگاه و شرکت در کلاس‌های آموزشی دریافت نمایند.
[کد خبر:AJ28936]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب