1982803.jpg

 

 

آینه جم - رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: براساس آمارها از یک ماه گذشته تاکنون روند شیوع ویروس و ابتلا به بیماری کرونا در این استان صعودی و در حال افزایش است.
به گزارش خبرنگار آینه جم؛  سعید کشمیری روز سه‌شنبه در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا افزود: در ماه گذشته شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در استان بوشهر کمتر از ۵۰۰ نفر بود اما امروز این آمار به یکهزار و ۱۲۶ نفر رسیده است که از این شمار تاکنون ۱۴ نفر فوت شده‌اند.   
وی بیان کرد: با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان بوشهر شمار بیماران بستری نیز در بیمارستان‌ها افزایش می‌یابد و این امر در افزایش شمار فوتی‌ها نیز بی تاثیر نخواهد بود.
کشمیری ادامه داد: با توجه به افزایش بستری‌ها و فوتی‌های استان‌های همجوار از جمله هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خوزستان به نظر می‌رسد شاید مسائل اقلیمی، ازدحام مردم در اتاق‌ها به خاطر گرمی هوا و استفاده از سرد کننده‌ها در شیوع ویروس کرونا بی تاثیر نباشد به همین دلیل توصیه می‌شود افراد پنجره‌ها را باز نگه دارند و فضا به طور کامل بسته نباشد.
وی گفت: توجه نکردن به مسائل بهداشتی، افزایش مسافرت‌ها، برگزاری مراسم جشن و عزاداری و دورهمی‌ها در خانه باغ‌ها از جمله دلایل افزایش شیوع بیماری کرونا در استان بوشهر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: مردم توجه داشته باشند که افزایش بیماری در قالب خانواده، برگزاری مجالس و دورهمی‌ها اتفاق می‌افتد پس از حضور در هر اجتماعی باید پرهیز کرد.
کشمیری تاکید کرد: افراد مبتلا سعی کنند برای دریافت خدمات در اجتماع‌ها و مراکزی از جمله دندان‌پزشکی و سایر موارد دیگر حضور نیابند.
وی یادآور شد: ما هیچ قوه قهریه‌ای نداریم که بخواهیم همه کسانی که بیمار نیستند و تنها ناقل هستند را محصور کنیم اما در این شرایط روی سواد سلامت، سواد رسانه و فرهنگ عمومی مردم استان حساب بازکرده‌ایم و انتظار می‌رود به توصیه‌ها توجه شود.
کشمیری گفت: با توجه به برخی بی‌توجهی‌ها در زمینه رعایت موارد بهداشتی انتظار می‌رود با کسانی‌که قوانین را زیر پا می‌گذارند با شدت عمل بیشتری برخورد شود زیرا حضور فرد کرونا مثبت در یک جمع باعث انتشار بیماری می‌شود.  
وی یادآور شد: در زمان حاضر۱۷مرکز بیماریابی در استان بوشهر راه‌اندازی و این مراکز روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ نمونه می‌گیرند، همچنین آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا در برازجان راه‌اندازی و مرکز بوشهر نز تقویت شده و آزمایشگاه عسلویه در آستانه افتتاح است.
کشمیری ادامه داد: براساس نظر کارشناسان استفاده از ماسک حتی اگر یک پارچه ساده باشد موثر و ضروری است و از انتقال ویروس جلوگیری می‌کند.
وی تاکید کرد: با توجه به وجود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بیمار دیابتی، قلبی و عروقی، سرطانی که شیمی درمانی می‌شوند و افرادی که از کروتن استفاه می‌کنند باید تمام موارد پیشگیری از سوی افراد مورد توجه قرار گیرد زیرا نگرانی در مورد این افراد بیشتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: با توجه به روند افزایش بیماری در استان و نبود امکان تعطیلی اجتماع‌ها انتظار می‌رود به هر شکلی از ازدحام و تشکیل هر گونه تجمعی جلوگیری شود.
وی تاکید کرد: افزایش موارد مثبت بتدریج منجر به افزایش موارد بستری و ادامه این روند منجر به افزایش مرگ می‌شود.
کشمیری گفت: در زمان حاضر درپیک بیماری قرار داریم و باید کاری کرد که این افزایش در یک نقطه بشکند و بیش از این بیماری در استان گسترش نیابد.
 
سخنان معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در نشست ستاد استانی مدیریت و مقابله با ویروس کرونا در استان بوشهر 
 
رد پای بیماران مبتلا به کرونا در خوشه‌های شناسایی شده /سیستم قضایی ورود کند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: باید برای ایزوله بیماران مبتلا به کرونا تمهیداتی بیاندیشیم؛ متاسفانه خوشه‌هایی پیدا می‌شود که افراد شناسایی شده و -آگاه نسبت به بیماری- در آن وجود دارد و باید از طریق سیستم قضایی در این خصوص تصمیم‌گیری و اقدام شود.
عبدالمحمد خواجه‌ئیان ظهر امروز در نشست ستاد استانی مدیریت و مقابله با ویروس کرونا در استان بوشهر اظهار کرد: در یک ماه گذشته و به خصوص در دو هفته اخیر به تدریج میزان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و موارد مثبت کرونا در استان بوشهر با یک شیب نه چندان ملایم در حال افزایش بوده و تعداد بیماران نیز از مرز هزار نفر عبور کرده و البته میزان فوتی و بستری افزایش چندانی نداشته است.
وی بیان کرد: انتقال ویروس و شیوع بیماری در قالب تجمعات و دورهمی ها رخ می دهد و دیگر اینکه بعضی افراد که از بیماری خود اطلاع دارند در جامعه حاضر شده و پروتکل ها را رعایت نمی‌کنند. واضح است که ما نمی‌توانیم ۶۰۰-۵۰۰ نفر را زندانی کنیم بلکه خود افراد باید رعایت کنند. گزارشاتی از بعضی بانک‌ها و اصناف داریم که هیچگونه فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل در آنها اعمال نمی‌شود.
این مسئول تأکید کرد: چند عامل موجب انتشار بیماری می‌شود که یکی از آنها تجمعات است؛ هر عاملی که موجب ازدحام شود و به هر عنوان و علتی باید جلوی آن گرفته شود. همچنین استفاده از ماسک بسیار مهم است حتی یک ماسک پارچه ای می‌تواند از ابتلا به بیماری تا حدودی پیشگیری نماید.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تاکید بر اینکه امکان قرنطینه کامل وجود ندارد، اضافه کرد: از نقاطی که مردم فکر می‌کنند کرونا خطرناک نیست و یا ضعیف شده ضربه می‌خوریم. در استان بوشهر توانستیم با بیماریابی ناقلین را پیش از آنکه دچار علامت شوند شناسایی کنیم، اما الان رعایت موارد بهداشتی صورت نمی‌گیرد و متاسفانه در بازارهای بوشهر و شهرستان‌ها حتی ۲۰ یا ۳۰ درصد مردم هم رعایت نمی‌کنند.
خواجه‌ئیان عنوان کرد: شب گذشته در بررسی آمارها متوجه شدم بیش از ۶۰ درصد نمونه‌های دیروز مثبت شده که این نشان می دهد -چون ما تنها بر روی افراد مشکوک کار می‌کنیم- در صورت گسترش بیماریابی موارد ناقل که خیلی هم زیاد هستند شناسایی خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: تعداد بسیار زیادی بیمار شناخته شده وجود دارد که متاسفانه رعایت نمی کنند و حتی بسیاری افراد سالم که به پروتکل ها پایبند نیستند، با این استدلال که کرونا ضعیف شده و هوا گرم است و کرونا تاثیر اولیه ندارد که البته هر دو اینها خطرناک است.
این مسئول تاکید کرد: ما در وضعیتی هستیم که موارد بستری در حال افزایش است و در آینده بیشتر می‌شود، شرایط نسبت به دو ماه پیش خیلی بدتر شده است. برداشتن هر محدودیتی باید توجیه داشته باشد، کما اینکه بسیاری از فعالیت ها می توانند بر روی بستر اینترنت انجام شوند که باید به این موضوع توجه شود. در حال حاضر بانک‌ها و دفاتر خدماتی شرایط بسیار نامناسبی دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: ما در تلاش برای افزایش ظرفیت بیماریابی هستیم، اما اگر بیماران شناسایی شده را ایزوله نکنیم تلاش ما به هدر رفته است. لذا باید تمهیداتی برای افراد مبتلا به کرونا -که پاسخ تست آنها مثبت شده- بیاندیشیم. متاسفانه خوشه‌هایی پیدا می‌شود که افراد مبتلا و آگاه به بیماری خود در آن وجود دارد و باید از طریق سیستم قضایی در این خصوص تصمیم‌گیری و اقدام شود. 
 ایسنا- ایرنا
[کد خبر:AJ32755]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب