13940413100133707_PhotoL.jpg

 

 

آینه جم؛ عباس کمالی؛    نان جایگاه ویژه ای در سبد غذایی مردم در تمام نقاط دنیا دارد ، بطوری که  جهت بهبود کیفیت آن هر روز این صنعت دستخوش تغیرات می شود.
نان سنتی جمی(گرده) از سالیان دور مهمان سفره مردم این دیار بوده است که خوشبختانه این نان کمترین خرابی دارد و از کیفیت بسیار خوبی برخودار است .
 
امروزه  با تغیر سبک زندگی هنوز هم این نان طرفداران زیادی دارد علاوه بر آن  می تواند زمینه اشتغال برای افراد زیادی فراهم کند .
 
بررسی های این رسانه  حاکی از آن است که کمترین اشتغال در حوزه نانوایی سهم  جوانان جم می باشد .
 
 در بهترین شرایط اشتغال افراد بومی در این حوزه به کمتر از ۱۰ درصد می رسد.
 
شورای آرد و نان شهرستان جم می تواند با توجه به تقاضای شهروندان و زمینه اشتغال مخصوصا برای خانم های سرپرست خانواده نسبت به اختصاص سهمیه آرد یارانه ای به این واحدهای تولید خانه خانگی با نظارت دستگاهای ذیربط  اختصاص دهد .
 
ذائقه ۹۰ درصدی مردم جم به نان سنتی  باعث می شود تولید کنند دغدغه فروش نان خود را نداشته باشد 
 
این تغییر شیوه توزیع می تواند دغدغه تولید نان با کیفیت و  اشتغال در این زمینه را برطرف کند .
 
با توجه به مشکل اشتغال در شهرستان هر شخصی با اندک سرمایه می تواند زمینه فعالیت ۳ نفر بصورت مستقیم فراهم کند که هم منبع درآمدی  برای خودش باشه و هم به نوعی کارفرما باشد .
 
علاوه بر آن می توان با حمایت از این ظرفیت بومی در ثبت ملی آن به نام جم اقدام کرد .
 
جم از دیرباز در حوزه نان دارای تنوع زیادی بوده است که با حمایت می تواند تنوع زیادی در زمینه تولید نان فراهم کرد .
 
بطور خلاصه می توان گفت اختصاص آرد یارانه ای به نان سنتی می تواند مزایای زیر داشته باشد :
 
۱- تولید نان با کیفیت 
۲- کمک به سلامت افراد جامعه 
۳- اشتغالزایی با کمترین سرمایه  
۴- حمایت از اقشار آسیب پذیر 
۵- الگو برداری از شیوه پخت نان در جم در سطح ملی و حتی بین المللی 
۶- فرصت انتخاب نان با ترکیب های متنوع 
۷- کاهش بیکاری و کمک به اقتصاد خانواده ها 
 
انتظار می رود فرماندار شهرستان جم و مدیران مرتبط با حمایت از تغیر شیوه آرد زمینه تولید نان با کیفیت و اشتغال افراد کم بضاعت و زنان سرپرست خانواده را فراهم آورند.
 
* بانیان آزادی
[کد خبر:AJ34349]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم

کانال تلگرامی پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم