000000011876218141.jpg

 

 

آینه جم- «سلام، مامور اداره پست هستم. چون تازه اومدم منطقه شما آدرس خونتون رو نتونستم پیدا کنم. نامه قضایی دارین. شمارتونو از روی نامه برداشتم گفتم اطلاع بدم کد پیگیری روی نامتون 1730065289109بود. چون نامه سوم هست و اخطاریه آخر، اپلیکیشن پیگیری نامه قضایی رو براتون می فرستم پیگیری کنید»

به گزارش آینه جم؛ شاید همین حالا که مشغول خواندن این متن هستید، پیامکی شبیه به آن را دریافت کنید. پیامکی که حاوی لینک آلوده به فیشینگ اطلاعات است و از سوی افرادی سودجو و به قصد خالی کردن حساب برای قربانی تنظیم و ارسال می شود. پیامکی که از روز دوشنبه تا همین امروز عامل خالی شدن حساب افراد بسیاری در سراسر کشور شده است.

اما ماجرای این پیامک آلوده و اقدام مجرمانه از آنجا آغاز شد که یکی از شهروندان این متن را بر روی صفحه گوشی تلفن همراهش مشاهده کرد. بی توجهی به نکات امنیتی و طرح این سؤال که چطور ممکن است مأمور اداره پست برای وی چنین پیامکی را تنظیم و لینک سامانه قضایی را ارسال کند، کلاهبرداری چند ده میلیونی را از او رقم می زند.

شاکی که مردی جوان است مدعی شد که فردی با ادعای مأمور پست پیامکی را برایش ارسال و وی را از ابلاغیه قضایی مطلع کرده است. مال باخته بر روی لینک ابلاغیه قضایی که همان فرد برایش ارسال کرده می زند و نرم افزار مورد نظر را نصب می کند. بعد از نصب، نرم افزار دسترسی ها به گوشی تلفن همراه را از مرد جوان می خواهد و او هم بی اطلاع از همه جا با دست خودش اجازه می دهد تا گرداننده اصلی نرم افزار اطلاعات خصوصی اش را برداشت کند. 

از آنجا که شاکی همچنان در پی دریافت متن ابلاغیه قضایی اش بوده برای اطلاع از آن به ظاهر حق عضویت ناچیزی را طبق درخواست نرم افزار پرداخت می کند که همین عمل موجب رقم خوردن سرقت از وی می شود.

جاسوس افزار که نقش خود را خوب ایفا کرده اطلاعات بانکی طعمه خود را در اختیار سارقان قرار می دهد و از آنجا که متهمان دسترسی کامل به سرویس پیام های گوشی تلفن همراه شاکی پیدا کرده اند، پس از دریافت رمز دوم، نقشه شیادانه خود را عملی می سازند و 47 میلیون تومان پول بی زبان قربانی را به جیب می زنند. شاکی تا به خودش بیاید در یک چشم برهم زدنی پول هایش به چند کارت بانکی سرازیر و در نهایت هم تبدیل به رمز ارز و خرید کالا از سایت های واسطه گر می شود.

هشدار پلیس فتا

پلیس فتا در این خصوص تأکید کرد: شهروندان از نصب نرم افزارهای ناشناس از سوی افراد مشکوک جدا خودداری کنند. علاوه بر این نرم افزارهای بانکی، قضایی، پلیسی و ... را حتما از درگاه های قانونی همچون سایت های رسمی و نیز شبکه های نرم افزاری مجاز و شناخته شده دریافت و نصب کنند. در زمان نصب نرم افزار نیز حتما به اجازه دسترسی هایی که عموما نرم افزارهای موبایلی از آن ها می خواهند توجه داشته باشند. همچنین در صورت بروز هر نوع فیشینگ اطلاعات بانکی و سرقت موجودی حساب شهروندان بلافاصله موضوع را به شماره 096380، مرکز فوریت های سایبری اطلاع دهند تا به سرعت عملیات مسدودسازی حساب سارقان انجام شود.
منبع: شهرآرا

[کد خبر:AJ39103]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب