000000000025365.jpg


آینه جم- عبدالرسول عمادی

موضوع حس آمیزی در ادبیات سابقه دیرینه ای دارد.
در حس آمیزی دو یا چند حس را با هم قاطی می کنند تا موسیقی معنایی ایجاد شود و التذاذ شنونده یا خواننده افزایش یابد. مانند "لبخند ملیح" و "خبر شیرین"
عطار در تذکره الاولیا به نقل از بایزید بسطامی می گوید:
"به صحرا شدم عشق باریده بود و زمین تر شده یود. چندان که‌پای آدمی به گل زار فرو شود پای من در عشق فرو می شد"

حس آمیزی در دوره های جدید کارش به جاهای باریک‌کشیده است به نحوی که واژگان را به سرگیجه انداخته و آنها را با خطر بی هویتی و خودفراموشی روبرو کرده است و نه تنها موسیقی معنوی ایجاد نمی کند بلکه موسیخی ایجاد می کند یعنی مو بر بدن آدم سیخ می کند! مثلا طرف بر سر در تعمیرگاه اتوموبیل نوشته است کلینیک تخصصی خودرو. این که آدم را ماشین فرض کنند و تعمیرات آدم و ماشین با یک عبارت بیان شود واقعا مشمئز کننده است مگر واژه تعمیرگاه چه مشکلی دارد؟ حالا آدم ماشینش تعمیرگاه باشد و بخواهد برود بیاورد بعد بگوید می روم کلینیک کلی باید توضیح بدهد که خودش چیزیش نیست و می رود ماشین را بیاورد.

یکی از حس آمیزی های عجیب روزگار ما هم انتصاب آدم های بی ربط در مسئولیت هاست که حس را نه این‌که در هم بیامیزد بلکه حس کلا قاطی می کند. مثلا طرف پزشک است می شود عضو هیات مدیره باشگاه استقلال.

اخیرا دیدم پرستاری شده است مدیر عامل شرکت اتومبیل سازی سایپا دیزل و آقای مهندس رضا حسینی از مدیران دلسوز و با سابقه این صنعت دادش در آمده است.

این‌حس آمیزی دیگر خیلی نوبر است. البته اگر تعمیرگاه ماشین کلینیک تخصصی اتومبیل باشد پرستار هم‌می تواند مدیر عامل اتوموبیل سازی بشود وقتی بپرسند کجا می رود می گوید می رود شبکه بهداشت و درمان جاده نوردی! و لابد اگر تاکنون یک ماشین درست ودرمان از این شرکت ها به جاده نزده علتش این بوده که یک آدم با تخصص پرستاری مدیر عامل این صنعت نبوده است!
چه می کنه این سفارش ها و روابط و رفیق بازی توی مملکت ما! به نظرم با این دست فرمان چیزی به صدر نشینی مان در اتومبیل سازی دنیا نمانده است.

آقای رضا حسینی می گوید قبل از انتخابات و قبل از تایید صلاحیت آقای پزشکیان  با ایشان در مورد  این تصمیمات نادرست در صنعت خودرو سازی صحبت کرده و مشار الیه هم قول داده بوده اگر رئیس جمهور بشود این رویه های خانمان سوز را اصلاح می کند و حالا که این رویه ها اصلاح نشده یا آقای پزشکیان هنوز رئیس جمهور نشده و یا آدم بعد از انتخابات با قبلش تومنی هفت صنار فرق می کند یا آقای پزشکیان نمی دانسته که اصلاح این رویه ها از توان رئیس جمهور خارج است و یا هر چیز دیگر!

[کد خبر:AJ49009]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب