آینه جم- کره شمالی برای اولین بار از زیردریایی اتمی خود رونمایی کرد.
به گزارش عصرایران، رونمایی از اولین زیردریایی اتمی کره شمالی با حضور رهبر این کشور (کیم جونگ اون) برگزار شد. او در این مراسم گفت رونمایی از زیردریایی اتمی ، پیشرفت به سمت مجهز شدن به تسلیحات هسته ای دریایی است.
کره شمالی گفته است این زیردریایی نظامی اتمی ساخت این کشور است. این زیردریایی در آب های میان کره شمالی و ژاپن مستقر خواهد شد.
رهبر کره شمالی گفت این زیردریایی به عنوان یکی از تسلیحات اصلی هجومی ماموریت رزمی را انجام خواهد داد. کمیته مرکزی حزب تصمیم گرفت گام های بلندی به سمت جلو در ساخت کشتی ها برداشته شود تا تقویت نیروی دریایی تضمین شود.
اشاره او به حزب کمونیست کارگران کره شمالی است که به عنوان تنها حزب، حزب حاکم این کشور است.
به تازگی امریکا هم دو زیردریایی اتمی در کره جنوبی مستقر کرد. هدف از این اقدام مقابله با تهدیدات کره شمالی است. زیردریایی امریکایی «یواساس آناپلیس» یک هفته پس از پهلو گرفتن زیردریایی «یواساس کنتاکی» امریکا در بندر «بوسان»، وارد بندر جزیر «جیجو» کره جنوبی شد.
به گزارش رویترز، رهبر کره شمالی همچنین در این مراسم از برنامه استراتژیک و تاکتیکی با هدف تقویت مستمر به روزسازی نیروهای نظامی این کشور سخن گفت.
او تاکید کرد مجهز شدن نیروی دریایی به سلاح هسته ای به یک ماموریت فوری تبدیل شده است.
این زیردریایی به شماره 841 به نام "قهرمان کیم کن اوک" نامگذاری شد. او یکی از چهره های تاریخ کره است.
رهبر کره شمالی در مراسم رونمایی گفت این زیردریایی فصل جدیدی از تقویت نیروهای دریایی جمهوری مردمی دموکراتیک {کره شمالی} است.
کیم گفت که کشورش قصد دارد سایر زیردریاییهای موجود را به کشتیهای مسلح هستهای تبدیل کند و تلاش خود را برای ساختن زیردریاییهای هستهای سرعت بخشد.
به گزارش خبرگزاری دولت کره شمالی KCNA، رهبر این کشور در مراسم پرتاب به آب زیردریایی جدید گفت مسلح کردن نیروی دریایی به سلاح هستهای یک اقدام فوری است. او وعده داد زیردریایی ها و کشتی های سطحی مجهز به سلاحهای هستهای تاکتیکی برای نیروهای دریایی بیشتر شوند.
برنامه های تسلیحات هسته ای و موشک های بالستیک کره شمالی با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد ممنوع شده است.
رونمایی از زیردریایی اتمی کره شمالی با محکومیت کره جنوبی و ژاپن مواجه شد.
به نوشته رویترز، تحلیلگران گفتند به نظر می رسد این، زیردریایی اصلاح شده کلاس رومئو متعلق به دوران شوروی است که کره شمالی در دهه 1970 از چین خریداری و تولید داخلی را آغاز کرد. به گفته تحلیلگران، طراحی آن با 10 دریچه لوله پرتاب نشان داد به احتمال زیاد مجهز به موشک های بالستیک و کروز است.
"ون ون دیپن"کارشناس سابق تسلیحات دولت امریکا در واشنگتن به رویترز گفت: "چنین تسلیحاتی ارزش چندانی به نیروهای هسته ای قوی تر زمینی کره شمالی نمی افزاید زیرا زیردریایی های این کشور ممکن است در طول جنگ زنده نمانند".
او ادامه داد:"وقتی این زیردریایی به صورت میدانی مستقر شود، در برابر جنگ ضد زیردریایی متحدان امریکا کاملاً آسیب پذیر خواهد بود. بنابراین من فکر میکنم از دیدگاه نظامی سختگیرانه، این چندان منطقی نیست."
"چوی ایل" کاپیتان بازنشسته زیردریایی کره جنوبی هم گفت: توصیف زیردریایی با عنوان «تاکتیکی» نشان میدهد که این زیردریایی ، موشکهای بالستیک (SLBM) که بتواند به سرزمین اصلی ایالات متحده امریکا برسد، حمل نمیکند، بلکه حامل موشکهای کوچکتر و کوتاهبرد SLBM یا موشکهای کروز زیردریایی (SLCM) است که قادر به حمله به کره جنوبی هستند.
او گفت که قسمت عقب زیردریایی - برجی که از بالای بدنه بیرون می آید - گسترش یافته و 10 لوله پرتاب عمودی، 4 لوله بزرگ و 6 کوچک، نصب شده است که احتمالاً برای موشکهای بالستیک SLBM و موشکهای کروز زیردریایی SLCM است.
رویترز اضافه کرد: کره شمالی حدود 20 زیردریایی کلاس رومئو دارد که با موتورهای دیزلی- برقی کار میکنند و با استانداردهای مدرن منسوخ شدهاند. بیشتر کشورها از آنها فقط به عنوان شناور آموزشی استفاده میکنند.
ارتش کره جنوبی هم گفت به نظر می رسد این زیردریایی برای عملیات عادی آماده نیست. نشانه هایی وجود دارد که کره شمالی تلاش می کند درباره توانایی های خود اغراق کند.
دبیر ارشد کابینه ژاپن (هیروکازو ماتسونو) در نشست خبری گفت: "فعالیت نظامی کره شمالی تهدیدی جدیتر و قریبالوقوعتر از قبل برای امنیت کشور ما محسوب میشود".
مراسم رونمایی از این زیردریایی در حالی برگزار میشود که کره شمالی قرار است هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس خود را در روز شنبه آینده جشن بگیرد. همچنین گزارشهایی از سوی منابع غربی درباره سفر رهبر کره شمالی به مسکو برای دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس فدراسیون روسیه منتشر شده است. این منابع گفته اند کمک تسلیحاتی کره شمالی به روسیه یکی از موضوعات این دیدار است.
"جمهوری مردمی دموکراتیک کره" که به نام "کره شمالی" شناخته می شود دارای بمب اتمی است. این کشور بارها همسایه جنوبی (کره جنوبی) را به حمله اتمی تهدید کرده است. کره شمالی و کره جنوبی در وضعیت نه جنگ نه صلح هستند.
6 سال قبل یک روزنامه ژاپنی نوشته بود کره شمالی به صورت مخفیانه در حال ساخت زیردریایی اتمی است.
[کد خبر:AJ42905]