آینه جم- ارتش ایالات متحده دارای سابقه طولانی در توسعه پرندههای نظامی است که نه تنها چند منظوره هستند، بلکه با طیف گستردهای از نقشها و ماموریتها نیز سازگار هستند. برخی از این هواگردها به دلیل توانایی خود در تکامل در طول زمان قابل توجه هستند و انواع مختلفی را تولید میکنند که نیازهای خاص شاخهها و ماموریتهای مختلف را برآورده مینمایند.
به گزارش روزیاتو، در این مقاله به بررسی ۵ پرنده برتر نظامی آمریکا با بیشترین تنوع میپردازیم.
۵- F-۱۵ Eagle
تعداد نسخه ها: ۶ مدل
وام فوری خرید گوشی سامسونگ (برای دریافت وام ثبت درخواست کنید)
جنگنده F-۱۵ Eagle ساخت مک دانل داگلاس یکی از مشهورترین جنگندههای برتری هوایی در جهان است که برای حفظ برتری در آسمان طراحی شده است. از زمان معرفی، این هواپیمای دو موتوره و مناسب همه شرایط آب و هوای در انواع مختلفی تولید شده است که نقشهای مختلفی را ایفا میکنند، از برتری هوایی گرفته تا ماموریتهای چند منظوره.
مشخصات کلیدی:
سال معرفی: ۱۹۷۶
نقش: برتری هوایی، جنگنده چند منظوره
برد: ۵،۶۰۰ کیلومتر
سرعت: ۲.۵ ماخ (۲،۶۵۵ کیلومتر در ساعت)
F-۱۵ دارای شش نوع اصلی، و همچنین دو نوع پیشنهادی (که هرگز به تولید نرسیدند)، از جمله F-۱۵N Sea Eagle است. به ادعای TACAIRNET، این یک نسخه دریایی از F-۱۵ اصلی بود. با این حال، نیروی دریایی ایالات متحده این طرح را رد کرد، زمانی که متوجه شد، نسخه عقاب دریایی به طور کامل نیازمندیها و پیش نیازهای آن را برآورده نمیکند.
انواع موفقتری مانند نسخه تک سرنشین F-۱۵C و F-۱۵D دو سرنشینه نیز وجود دارند و بعد از این دو نوبت به F-۱۵E Strike Eagle رسید، یک جنگنده قدرتمند چند منظوره با قابلیتهای هوا به هوا و هوا به زمین. استرایک ایگل خود ۴ نسخه متفاوت دارد.
۴- F-۴ Phantom II
تعداد نسخه ها: ۱۳ مدل
جنگنده F-۴ Phantom II ساخت مک دانل داگلاس در ابتدا به عنوان یک رهگیر ناونشین طراحی شد، اما به سرعت به یکی از همه کارهترین و پرتولیدترین جنگندههای عصر خود تبدیل شد. فانتوم توسط تفنگداران دریایی ایالات متحده و نیروی هوایی به کار گرفته شد و شاخههای مختلف ارتش ایالات متحده نسخههای تخصصی خود را برای ماموریتهای مختلف از جمله برتری هوایی، حمله زمینی و شناسایی توسعه دادند.
مشخصات کلیدی:
سال معرفی: ۱۹۶۰
نقش: جنگنده چند منظوره، حمله زمینی، شناسایی
برد: ۲،۶۹۹ کیلومتر
سرعت: ۲.۲۳ ماخ (۲،۳۷۰ کیلومتر در ساعت)
در کل ۱۳ نوع اصلی از این جنگنده، عمدتاً برای ارتش ایالات متحده، ساخته شده است؛ از جمله F-۴G Wild Weasel. به ادعای موزه ملی نیروی هوایی ایالات متحده، در این نسخه به جای توپ از تجهیزات جنگ الکترونیک AN/APR-۴۷ استفاده شده است.
علاوه بر ۱۳ نسخه اصلی، شش نوع دیگر برای نیروهای هوایی غیرآمریکایی مانند F-۴E برای ژاپن و F-۴J Phantom F.۳ برای نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا توسعه داده شد.
۳- UH-۶۰ Black Hawk
تعداد نسخه ها: ۲۶ مدل
نام هلیکوپتر UH-۶۰ Black Hawk ساخت سیکورسکی مترادف با تحرک هوایی، تخلیه پزشکی و ماموریتهای عملیات ویژه شده است. از اولین پرواز خود در سال ۱۹۷۴، بلک هاوک به یک پلتفرم بسیار همه کاره با انواع مختلف تخصصی تبدیل شده است.
مشخصات کلیدی:
سال معرفی: ۱۹۷۹
نقش: هلیکوپتر چند منظوره، جستجو و نجات رزمی، عملیات ویژه
برد: ۵۸۳ کیلومتر
سرعت: ۲۹۵ کیلومتر در ساعت
بر اساس گزارش نشنال ژورنال، بلک هاوک در شش نوع کاربردی اصلی و حدود ۲۰ نوع تخصصی عرضه میشود که یکی از آنها MH-۶۰ بود که در حمله به محل اختفای اسامه بن لادن استفاده شد.
انواع دیگر شامل MH-۶۰ است که برای عملیاتهای ویژه استفاده میشود. همچنین HH-۶۰ نیز نسخه دیگری از این هلیکوپتر رزمی است که برای جستجو و نجات جنگی بهینه سازی شده، در حالی که SH-۶۰ Seahawk یک نسخه دریایی است که برای جنگ ضد زیردریایی و عملیات روی کشتی طراحی شده است.
۲- C-۱۳۰ Hercules
تعداد نسخه ها: بیش از ۳۰ مدل
هواپیمای ترابری C-۱۳۰ Hercules شاید همه کارهترین و پرکاربردترین هواپیمای ترابری نظامی در تاریخ باشد که بیش از ۳۰ نوع آن برای طیف وسیعی از ماموریتها طراحی شده است. به ادعای نیروی هوایی ایالات متحده، این هواپیمای توربوپراپ چهار موتوره – قادر به فعالیت روی باندهای هوایی ناآماده – در ابتدا به عنوان یک هواپیمای حمل بار طراحی شده بود، است، اما از آن زمان برای حمله هوایی، جستجو و نجات، گشت دریایی، اطفاء حریق هوایی و ... نیز به کار گرفته شده است.
مشخصات کلیدی:
سال معرفی: ۱۹۵۶
نقش: ترابری، سوخت گیری، توپ باران، عملیات ویژه
برد: ۷،۳۹۹ کیلومتر
سرعت: ۵۹۰ کیلومتر در ساعت
از نوع توپ دار AC-۱۳۰ که پشتیبانی هوایی نزدیک را فراهم میکند تا نوع سوخت رسان KC-۱۳۰ و نوع عملیات ویژه MC-۱۳۰، هرکولس ثابت کرده است که تقریباً با هر نقشی سازگار است. این هواپیمای ترابری به عنوان ستون فقرات بسیاری از عملیاتهای نظامی ایالات متحده شناخته شده و نزدیک به ۷۰ سال است که خدمت میکند.
۱- F-۱۶ Fighting Falcon
تعداد نسخه ها: بسیار زیاد
جنگنده F-۱۶ Fighting Falcon ساخت جنرال داینامیکس یک جت جنگنده سبک وزن و چند منظوره است که خدمات گستردهای را در نیروی هوایی ایالات متحده و بیش از ۲۵ کشور متحد دیده است. F-۱۶ از زمان معرفی خود در اواخر دهه ۱۹۷۰ به طور قابل توجهی تکامل یافته، که منجر به تولید تعداد زیادی از گونههای طراحی شده برای برآوردن نیازهای مختلف جنگی شده است.
مشخصات کلیدی:
سال معرفی: ۱۹۷۸
نقش: جنگنده چند منظوره
برد: ۳،۲۲۳ کیلومتر با باکهای اضافی
سرعت: ۲،۴۱۴ کیلومتر بر ساعت یا ۲ ماخ
به عنوان محبوبترین هواپیمای بال ثابت جهان در خدمت نظامی، انواع F-۱۶ بی شمار است. نسخههای اولیه شامل F-۱۶A/B و به دنبال آن انواع پیشرفتهتر F-۱۶C/D هستند. بروز رسانیهای مدرن، مانند مدلهای Block ۷۰/۷۲، سیستمهای آویونیک و تسلیحات پیشرفته را در خود جای میدهند و تضمین میکنند که F-۱۶ یک جنگنده دوام پذیر برای آیندهای نزدیک باقی میماند.
تنوع انواع این هواگردها در ارتش ایالات متحده به این ماشینها اجازه میدهد تا نیازهای خاص هر نوع ماموریت را برآورده کنند، خواه حمل و نقل تجهیزات، انجام عملیات ویژه یا دستیابی به برتری هوایی باشد. توانایی هر پرنده نظامی برای تکامل در طول زمان آنها را برای چندین دهه قابل استفاده و کارآمد نگه داشته و آنها را برای ارتش ضروری کرده است.
[کد خبر:AJ47193]