IMG_20260502_085540.jpg

 

 

آینه جم-داده‌ای جدید مرکز آمار ایران از هزینه درآمد خانوار در سال گذشته یک نکته قابل توجه دارد و آن رتبه اول استان بوشهر در مصرف برنج است. 

 

خانوارهای نمونه در استان بوشهر به‌طور میانگین 10.7 کیلو در ماه برنج مصرف کرده‌اند که بیشترین میزان در بین استان‌های کشور است. 

 

در مقابل در انتهای رتبه‌بندی مصرف برنج خانوارها استان‌های سمنان، گیلان، مازندران و تهران قرار گرفته‌اند که مقداری عجیب است.

 

 

کارشناسان معتقدند دلیل رتبه پایین استان های شمالی در مصرف برنج یک عامل مهم دارد و آن زمان تکمیل پرسشنامه توسط کارشناس مرکز آمار مربوط می‌شود. چون سرپرست خانوار میزان خرید برنج در ماه گذشته را به کارشناس اعلام می‌کند، عملا در استان های شمالی که کشت برنج دارند، عموما خانوارها در زمان برداشت، کل نیاز خود را در سال خریداری می‌کنند.

▫️بنابراین احتمالا زمان تکمیل پرسشنامه با زمان خرید عمده خانوارها مطابقت نداشته و این امر به ایجاد سوگیری در نتیجه‌ منجر می‌شود.

 

▫️ نکته قابل توجه دیگر هم این است که کارشناس مرکز‌ آمار میزان خرید خانوار در ماه قبل را در پرسشنامه وارد می‌کند و نه میزان مصرف را.

 

 

 

050207

 

 

 

 

 

[کد خبر:AJ53354]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم

کانال تلگرامی پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم