00000000007655.jpgآینه جم: گوچه بوشهر به عنوان طلای سرخ استان شناخته می شود که بازار خارج فصل خوبی داشته، اما طی یکی، دو سال اخیر استان های دیگر هم به این بازار وارد شده و قیمت ها از برآورد و پیش بینی کشاورزان خارج شده است.

به گزارش «آینه جم»؛ علاوه بر آن خسارت های ناشی از شرایط جوی و آفت های کشاورزی نیز بر حجم مشکلات گوجه کاران استان اضافه کرده، اما شاید هیچکدام به اندازه خشکسالی و کاهش منابع آبی، گوجه کاران بوشهر را تهدید نمی کند.

حالا پس از اعلام ممنوعیت کشت برخی گونه ها نظیر نخل و ذرت در استان، سطح زیر کشت گوجه به عنوان یک محصول درآمدزا هم کاهش می یابد.

در همین خصوص معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی بوشهر خبر داده: با توجه به خشکسالی های پی در پی و با هدف کاهش و مدیریت مصرف آب، امسال سطح زیر کاشت گوجه فرنگی به 12.5 هزار هکتار در استان کاهش می یابد.

به گفته وی طی سال قبل این میزان 1500 هکتار بیشتر بوده و پیش بینی می شود با توجه به کاهش سفره های زیر زمینی، این میزان در سال های بعهد هم کمتر شود.

خسرو عمرانی درباره راهکار نظارت بر سطح زیر کشت گوجه فرنگی استان افزود: برنامه کشت امسال براساس تفاهم نامه سازمان جهاد کشاورزی، شرکت سهامی آب منطقه ای و کشاورزان استان بوشهر بر مبنای حد مجاز آبی که در پروانه بهره برداری کشاورزان وجود دارد، اجرا می شود.

وی اضافه کرد: طبق این برنامه باید به ازای هر هفت دهم لیتر در ثانیه آب در پروانه بهره برداری یک هکتار کشت صورت گیرد.

عمرانی با تاکید براین که سازمان جهاد کشاورزی به دنبال کاهش تولید نیست ادامه داد: با اجرای این تفاهم نامه علاوه بر مدیریت منابع آب با نظارت و مدیریت بهتر بدون این که به اقتصاد و تولید ضربه وارد شود زمینه تولید بیشتر و با کیفیت تر برای کشاورزان فراهم خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: تاکنون 6500 هکتار تفاهم نامه طبق برنامه کشت امسال گوجه فرنگی خارج فصل دراستان بوشهر امضا شده است.

وی وجود چاههای غیر مجاز را از مهمترین مشکلات در بخش آب این استان عنوان کرد و افزود: شرکت سهامی آب منطقه ای استان بوشهر باید این چاهها را تعیین تکلیف کنند.

وی با اشاره به این که امسال زمان کشت محصول گوجه فرنگی خارج فصل در استان بوشهر زودتر آغاز می شود افزود: برای جلوگیری از افت قیمت محصول درماه های بهمن و اسفند زمان کشت گوجه فرنگی امسال باید تا آبان به پایان برسد.

عمرانی بیان کرد: در این صورت درماههای آبان تا آذر که بازار خالی است می توان با قیمت متعادل محصول گوجه فرنگی استان را وارد بازار کرد.

وی یادآور شد: با جلو انداختن زمان کشت باید تا بهمن و اسفند هیچ چینش اول محصولی در استان انجام نشود تا از این طریق جلوی ضرر کشاورزان استان را در آخر فصل که محصول استان های دیگر وارد بازار می شود، گرفته شود.

 

 

 

منبع:خلیج فارس

[کد خبر:AJ6932]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب