Yhfg50415_194949_550.jpg

 

آینه جم - یونس قیصی‌زاده
در روزهای اخیر که به زمان برگزاری فستیوال کوچه نزدیک می‌شویم، بار دیگر بحث موافقان و مخالفان برگزاری این فستیوال گرم شده است. این‌بار برخی از مخالفان، قبل از شروع و بدون اطلاع از چگونگی سیاست‌گذاری و اجرای برنامه در این دوره و صرفاً با تکیه بر ذهنیت قبلی، دست به کار شده‌اند تا به هر نحو ممکن جلوی اجرای آن را بگیرند. موافقان نیز منتظر برگزاری آن به نحو مطلوب و شایسته هستند. 
به نظرم امروز دیگر حتی مخالفان این فستیوال مردمی نیز می‌دانند که برگزاری فستیوال کوچه چه اثر مثبت و فراوانی در معرفی فرهنگ و هنر بوشهر و جذب گردشگر به استان داشته است.
حالا می‌ماند نحوه برگزاری این فستیوال که مورد اختلاف موافقان و مخالفان است.
مخالفان بیشتر نگران نحوه اجرای این فستیوال هستند و نحوه اجرای آن را مغایر با ارزش‌های مورد نظر خود می‌دانند. به عنوان کسی که سال گذشته در همه برنامه‌های فستیوال در عمارت حاج رئیس حضور داشت و مشاهده‌گر همه اجراها از نزدیک بود، می‌توانم شهادت دهم که در فستیوال سال گذشته هیچ اتفاق و موردی نبود که باعث خدشه‌دار شدن ارزش‌های مورد نظر این مخالفان شود و فستیوال رسمی در عمارت حاج رئیس با رعایت همه هنجارها و ارزش‌های مورد توافق و هماهنگ شده برگزار کنندگان با نهادهای متولی برگزار شد. از این رو نمی‌توان بر نحوه اجرای رسمی فستیوال اشکالی وارد کرد.
منتهی احتمالاً نظر مخالفان روی آنچه هست که در بیرون از فضای عمارت حاج رئیس و در میدان و کوچه‌های بافت قدیم به صورت خودجوش و همراه با خیام‌خوانی و شادی توسط جوانان اتفاق افتاد
و با مشاهده چند فیلم مونتاژ شده، فکر می‌کنند که ارزش‌های مورد نظر آنها در این تجمعات شلوغ و شاد رعایت نشده است. باز هم به عنوان کسی که همه آن شب‌ها بعد از اتمام فستیوال، در کوچه‌ها حضور داشت، اظهار می‌دارم که چیزی جز شادی و خوشحالی جمع کثیری از جوانان آن هم در کمال امنیت و رعایت اخلاق توسط آنان ندیدم و از این نظر باید تشکر کرد از جوانان بوشهری که با وجود این همه مصیبت و سختی و مشکل، روحیه شاد خود را حفظ کرده و علاوه بر آن در تجمعات گسترده نیز، اخلاق و متانت و جوانمردی خود را به نمایش گذاشتند و لحظات خاطره‌انگیز را در کمال آرامش برای گردشگران به وجود آورند.
با این حال، یک نکته وجود دارد و آن که خیلی از گردشگرانی که با هزینه کردن چند میلیونی برای حضور در فستیوال به بوشهر می‌آیند، به دلیل محدودیت محل برگزاری فستیوال، عملاً امکان حضور در برنامه‌های موسیقی این فستیوال را به دست نمی‌آورند و برای همین مشتاقانه به دنبال یافتن نشانه‌هایی از موسیقی بوشهر در کوچه پس‌کوچه‌های آن می‌گردند، ضمن این‌که خیلی از مشتاقان بومی نیز امکان حضور در این فستیوال را پیدا نمی‌کنند. 
در این زمینه پیشنهاد می‌شود که نهادهای فرهنگی، قدر این موقعیت و حضور گردشگران را دانسته و آنها نیز در این ایام، اقدام به برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری نمایند و آستین همّت بالا بزنند و گوشه‌ای از کار را دست بگیرند و جوابگوی سیل مشتاقان به فرهنگ و هنر و موسیقی بوشهر باشند.
همچنین پیشنهاد می‌شود همزمان با این فستیوال، ضمن فعال کردن کافه‌های خیام خوانی، در مکان‌های تاریخی همانند مدارس ماندگار سعادت و گلستان و عمارت گلشن و... در بافت قدیم بوشهر که هم بازسازی و مرمت شده‌اند و هم محوطه بزرگ و کافی دارند و همچنین محلات و پارک‌های ساحلی بوشهر، موسیقی محلی توسط گروه‌های بوشهری به صورت عمومی و رایگان برگزار شود تا هم گردشگران و جوانان بتوانند از این برنامه‌های شادی‌بخش استفاده کنند و هم این برنامه‌ها با مدیریت و کنترل شده، از حواشی به‌دور باشند تا نگرانی منتقدان صدیق نیز برطرف گردد.
درک این نکته مهم است که برگزاری فستیوال‌های فرهنگی در استان بوشهر به منظور ایجاد تفاهم و نزدیکی بیشتر مردم با یکدیگر به زبان هنر است و به جای این‌که بر طبل اختلافات بکوبیم و بر حجم سنگ‌اندازی‌ها بیفزاییم، بهتر است سعی کنیم که بر نقاط مشترک و توانایی‌های بوشهر برای معرفی به کشور و جهان متمرکز شویم و بگذاریم تا چرخ گردشگری و منافع آن در این استان غنی اما دیده نشده، به گردش درآید.
* نسیم جنوب
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
[کد خبر:AJ49888]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب