00Untitled66666.jpg

آينه جم ; سيدمصطفي هاشمي ن‍ژاد: نقش علم و دانش در توسعه پایدار جوامع موضوعی غیر قابل انکار بوده و استقرار دانشگاه در هر نقطه جغرافیایی به عنوان یکی از مولفه های مهم توسعه به حساب می آید. یقینا شهرستان جم نیز از این قائده مستثنی نیست و تقویت و بسط حوزه علم می تواند شکوفایی و بالندگی این جغرافیای مهم و استراتژیک استانی، ملی و حتی بین المللی را تضمین کند.استقرار سه مرکز علمی دانشگاهی در شهرستان جم مقدمه ای است برای رسیدن به فردایی بهتر و از این منظر دانشکده ی فنی و مهندسی جم نقشی مهم و کلیدی را ایفا می کند.

توسعه و گسترش کمی و و کیفی این دانشکده سوای آنکه به عنوان زیر مجموعه دانشگاه دولتی روزانه به عنوان برند علمی مطرح است، نقش مهمی نیز در توسعه علمی پایدار شهرستان، افزایش سطح آگاهی عمومی ، ایجاد شغل به صورت مستقیم و غیر مستقیم، ایجاد انگیزه و فضای رقابت سالم برای دانش آموزان جمی با هم سلکان خود از سراسر کشور برای اخذ ورودیه این دانشکده را دارد. قطعا در صورت حمایت عمومی از دانشکده فنی و مهندسی جم هم به تحصیل آسان و با صرفه اقتصادی برای فرزندان جم کمک می شود و هم زمینه تبدیل آن به دانشگاهی مستقل با رشته های بیشمار و اساتید برجسته فراهم می شود.

اما برای اینکه بتوان سطح علمی و عملی این دانشکده را ارتقا داد و از تمام ظرفیت های آن بهره برد لازم است که مشکلات پایه و اساسی این دانشکده رفع گردد.مشکلاتی چون عدم وجود فضای اداری – آموزشی مستقل و در تملک دانشکده، عدم وجود امکانات رفاهی مناسب و شایسته دانشجویان از قبیل خوابگاه ، سلف سرویس، امکانات ورزشی و خدماتی، فراهم نبودن فضای رفاهی برای اساتید و کارکنان و …  که استمرار آنها می تواند این ظرفیت بزرگ علمی آموزشی را از شهرستان سلب کند.وقتی که دانشکده ی فنی مهندسی جم را با یکی از دانشکده های دانشگاه شیراز مقایسه می کنم می بینم فقط تعداد سرایدار و نگهبانان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز از تعداد کارمندان اداری – خدماتی و نگهبانان این دانشکده به وفور بیشتر است . همین دانشکده خود به تنهایی یک زمین چمن مصنوعی دارد و حتی استفاده از دیگر امکانات ورزشی تقریبا رایگان است ، مثل اینترنت ، استخر ، سالن ورزشی و …

دانشکده ی فنی مهندسی جم خوشبختانه توسط خیرین شهرستان صاحب زمین شده است و اکنون مشکل عمده پیش رو تحقق تعهدی است که مسئولان امر در شهرستان به عنوان طرف معامله با دانشگاه خلیج فارس در سال های قبل به صورت مکتوب به آن پایبند شده اند. طبق این تعهد که اکنون حدود 5 سال از عمر آن می گذرد تامین ساختمان و فضای آموزشی توسط مسئولین محلی شرط استقرار دانشکده فنی در جم  می شود، شرطی که در ابتدای امر با تامین فضای کنونی دانشکده از طریق وزارت نفت و شهرک پتروشیمی به صورت حداقلی محقق شده و قرار بوده پس از دو سال فضایی با معیارهای وزارت علوم و مالکیت دانشکده ایجاد شود. موضوعی که پس از گذشت بیش از نیم دهه هم چنان لاینحل مانده است.  آنچه مشخص است بر اساس قانون بودجه، استان و شهرستان نمی تواند از تملک دارایی برای احداث دانشکده هزینه کند و از طرفی وزارت علوم نیز علاقه ای به افزایش فضاهای آموزشی با این حجم بار مالی را ندارد و یقینا با این وضعیت ، ظرف سال های آتی شاهد حذف این امتیاز مهم از سبدآینده فرزندان شهرستان خواهیم بود . آن موقع است که کاسه چه کنم ! چه کنم به دست گرفتن افاقه نخواهد کرد و آیندگان ما را به عنوان مسببین این کوتاهی مواخذه خواهند کرد.

و حال باید کاری کرد…

چند مدتی است که اعتباراتی با سرفصل”عوارض آلایندگی” و با مبالغی کلان وارد شهرستان می شود که در صورت وجود عزم عمومی و نبود گیر قانونی می توان بخشی از آن را به دانشکده فنی و مهندسی جم اختصاص داد.

با توجه به اینکه اخیرا رقمی بالغ بر 30 میلیارد تومان از عوارض آلایندگی به شهرستان جم تخصیص یافته ،به نظر می رسد تخصیص اندکی از این عوارض و تزریق آن به دانشکده ی فنی مهندسی جم می تواند به عنوان سند افتخاری بزرگ و ماندگار در پرونده شوراها، شهرداران و دهیاران شهرستان جم در دوره چهارم ثبت شود. جمعیت شهرستان جم طبق آمار سال 90 حدود 52 هزار نفر و سهم هر نفر از عوارض آلایندگی کنونی در شهرستان جم حدود 600 هزار تومان است . اگر تنها یک ششم سهم هر فرد کسر شود یعنی حدود 100 هزار تومان و این مقدار ضربدر جمعیت کل شهرستان جم شود به مبلغی حدود 5 میلیارد تومان می رسد که با حمایت متقابل وزارت علوم می تواند بخش مهمی از دغدغه شهرستان در حوزه دانشکده را مرتفع سازد.

در این میان فرماندار جم با دغدغه مندی و درایتی که از آن بی بهره نیست می تواند با تاکید و تایید این طرح ، مسیر حمایت از دانشکده که طی یک سال اخیر به خوبی  آن را نشان داده را به انتها برساند و به دنبال آن با جذب اعتبارات متقابل از وزارت علوم پرونده بی سر و سامانی دانشکده را برای همیشه سامان بخشد.

البته بار عملی شدن و بارور شدن این  تصمیم بر دوش شوراهای بخش، شورهای شهر و روستاهای شهرستان جم است. شوراها، شهرداران و دهیاران که نمایندگی مردم شهرستان جم به عنوان “بام فرهنگی استان بوشهر” را بر عهده دارند در معرض آزمونی قرار دارند که با صبغه فرهنگی شهرستان چندان هم سخت نیست و باید از چنین فرصت های اعتباری برای توسعه بیش از پیش شهرستان بهره ها برد.اینک فرصتی است تا نشان دهیم به علم و فرهنگ دیارمان نه فقط در کلام که در عمل پایبندیم. آنچه از مردم شهرستان و دو بخش جم و ریز و سه شهر جم و ریز و انارستان در مرور خاطرات گذشتگان و امروزی ها  تداعی می شود فضیلت خواهی و فضیلت پروری است و اکنون نیز از نمایندگان مردم جز این انتظار نیست.

قطعا قاطبه مردم شهرستان جم نیز در این مسیر نیک، ژرف اندیشی خود را به رخ خواهند کشید؛  با  100 هزار تومان می شود کارهای بزرگتر از آسفالت یک کوچه انجام داد مثل سرمایه گذاری پر سود برای آینده فرزندان دیارمان!

 

منبع: سي سواران

[کد خبر:AJ14581]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


دیدگاه‌ها   

+2 # سید 1395-01-21 15:08
درود بر سید عزیز . امیدواریم که چنین شود . واقعا عزم همگانی می طلبد
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
0 # محسن ذوالفقاری 1395-01-21 16:02
درود بر شما جناب آقای هاشمی نژاد
اگر با همت مسئولین بومی قدمهای اولیه برداشته شود قطعا وزارت علوم برای دانشکده فنی جم در سالهای بعد اعتبارات قابل ملاحظه تخصیص خواهد، راهکار بسیار خوبی بیان نمودید،پایدار باشید
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
0 # صابر 1395-01-21 16:49
مطالبه اي درخور شان مردم علم و ادب جم و ريز است
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+1 # شهروند جمی 1395-01-21 17:14
درود بر سید مصطفی
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+2 # حیدری 1395-01-21 22:27
این بیشنهاد از طرف فرماندار هم مطرح شده بود لکن هنر این نیست که از این دهیاری های بیچاره کم بشه ، مسولین عرضه به خرج بدن تا از استانداری بولی که از سهم شهرستان کم شده بگیرند برا ساخت دانشکده چرا از نماینده نمیپرسید که چرا نتونست اعتبار مصوب شده برا احداث دانشکده رو وصول کنه چرا از فرماندار های وقت بمیپرسید از زارع یا حتا نادری فرماندار پیشین
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+1 # شورا 1395-01-21 22:46
من هم موافقم به نظر میرسه که پشت این قضیه ها موضوعاتیه که باید فاش بشه منتظریم
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+2 # عباس رجایی 1395-01-21 22:49
دلم ب حال عسلویه و جم میسوزه که واقعا از شدت الودگی دارن میسوزن و جرم بقیه را هم باید بکشن..اوج بی قانونی و بی دتبیری هست و زرنگ بازی نیست
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+1 # ناشناس 1395-01-22 10:27
بزرگترین ظلم و بزرگترین حق الحق ناس............ ............... ............... ............... ............... ............... ............... ............... ............... ....
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+3 # طالب مؤذنی 1395-01-22 11:14
بنده و بسیاری از دوستان هشت سال پیش همین نظر را داشتیم که اصلاً کل عوارض آلایندگی به آموزش عالی در شهرستان اختصاص یابد. اما شوراهای محترم خصوصاً روستاها مخالفت کردند. اکنون به دلایل محکم تری معتقدم این کار به نفع همه ماست. یکی از این دلایل جدید اینکه آن وجه بزرگ صرف چه کار بزرگی شده که وجهه ای به شهرستان داده باشد.
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+4 # روستا نشین 1395-01-22 12:28
سلام علیکم
چرا تا یه پولی آمده برای مردم روستا نشین از هر سو دارند روش
برنامه ریزی می کنند آخه اینقدر ما روستا نشین ها فقیر هستیم تمام درختان ما از بی آبی خشک کردند هر روز، هر روز مخزن مخزن آب از منطقه که دارندمجانی داخل شهرکها پر می کنند به طرف عسلویه وغیر می برند آب منطقه جم را خشک کردند اگر همین آب بصورت فروشی بود تا حالا چندتا دانشگاه ساخت کرده بودند آخه خجالت هم چیز خوبی است با وجود این همه فازهای شرکت گاز دودشان تا کشور های همسایه رفته است هر دقیقه چقدر پول گاز به طرف کشور های همسایه ها سرازیر می کنند می شود یه مقداری از این سرمایه خرج ساخت دانشگاه کنند تا اینکه پولی وارد منطقه که حق مردم است می شود این هم برایش برنامه ریزی های می کنند این هم به صورت احساسات ما باید این باشیم و آن، تش بگیره فضای آموزشی که پولش مردم فقیر روستا نشین ها توسط شوراها این هم داخل منگنه قرارشان بدهند وازشان بگیرند تا کنون چکار کردید برای زیبا سازی فضای روستاها، چقدر خاک از کوچه های آسفالت نشده ی روستاها بر می خیزد وبه همراه این همه آلایندگی تو گلوشان فرو می رود، دانشگاه خیلی خوب است ساخت بشود نه به اینصورت، چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است این شرکتهای بی عرضه تا پولی بابت آن آشغالهای که در هوا معلق کردند وتو گلو مردم که همش مریضی است وارد می کنند همین هم روش برنامه ریزی می کنند بروید فکر نان باشید که خربزه ابه
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+1 # جمی 1395-01-23 22:23
سید بزرگوار چند سال بعد مبلغی بابت آیندگانی نداریم این پول باید خرج آبخیز داری شود که تمام جمی ها از تشنگی تلف میشوند برادر سید شما هروز روی پل بهر باع رد می شوی اینقدر بگو که اعتبارات هزینه عمو م شود دوتا روستای بزرگ از این مسیر وارد شهر می شوند کلام خیر اینجا بگذار دانشگاه مسولان فکرش نبستند حالا چند قروش آمده بگذاری
درست هزینه شود
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب