000000002012374.jpg

آینه جم، نماینده دیر، کنگان، جم وعسلویه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت فعلی گوجه کاران استان بوشهر نکته تاریک وزارت جهاد است تاکید کرد تا دیر نشده است دولت باید مستقیما و با قید فوریت وارد عمل شده و تا دیر نشده بحران به وجود آمده را مدیریت کند.

به گزارش آینه جم ؛ سکینه الماسی ظهر پنجشنبه در نشست اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با مسئولان استان بوشهر اظهار داشت:کشاورزان تامین کنندگان چرخه غذایی کشور و بخش مهمی از امنیت غذایی هستند که با رنج و مشقت و با حداقل درآمد مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از برجسته‌ترین فرامین رهبری از چنان اهمیتی برخوردار است که ایشان سال‌هاست مکررا براین موضوع تاکید دارند. کشاورزی بخش مهمی از اقتصاد مقاومتی است که علاوه بر رفع نیاز کشور به واردات و در نتیجه کاهش آسیب‌پذیری کشور قدرت ارزآوری خوبی نیز دارد. به علاوه در شرایطی که جدی‌ترین معضل اقتصادی ما وضعیت اشتغال است، کشاورزی و صنایع وابسته به آن قدرت ایجاد اشتغال قابل توجهی در کشور دارد.

کشاورزان احساس تنهایی می کنند

الماسی بیان داشت:کشاورزان ما به معنای واقعی احساس تنهایی می‌کنند. ما چه کرده‌ایم که همه‌ی خون دل خوردن‌ها برای کشاورز است و سود و منفعتش برای دلالان و واسطه‌ها؟ کشاورز با تکیه بر دستان پینه‌بسته و دلی در گرو خالق، بذر امیدش را در زمین میکارد. نه دنبال رانت و لابی‌گریست و نه بابت کارش منتی بر سر کسی می‌گذارد اما این حداقل انتظار است که هنگام گرفتاری، خود را تنها نبیند و اندکی از شعارهای رنگین حمایت از تولید داخلی و... را در مقام عمل مشاهده کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شوای اسلامی بیان داشت: گلایه ما از مدیران این است که پس از قریب چهل سال مدیریت، چطور از مدیریت بازار برای نفع حداقلی تولیدکنندگان عاجز می‌شوند؟ آیا پیش‌بینی چنین اتفاقاتی با تکیه بر تجربه‌ی سال‌های گذشته انقدر دشوار است؟

الماسی افزود: مشکل از چیست؟ سطح زیرکشت بالا رفته؟ چرا مدیریت نکردیم؟ چطور اجازه می‌دهیم افراد غیر بومی که الفبای کشاورزی را هم به سختی می‌دانند با اجاره کردن ده‌ها و بلکه صدها هکتار از اراضی تنها به فکر منفعت طلبی خود باشند و اینگونه تیشه به ریشه کشاورزان بزنند؟

عضو مجمع نمایندگان استان بوشهر بیان داشت: برخی از پژوهشگران و صاحبنظران با تکیه بر مطالعات ملی، قدرت اقتصادی ایران را با در نظر گرفتن همه‌ی محدودیت‌ها مانند کمبود منابع آبی کماکان کشاورزی می‌دانند که در صورت مدیریت صحیح بیش از نفت در سفره ایرانیان خودنمایی می‌کند. با این وجود وضعیت کشاورزی در کشور به گونه‌ای است که روز به روز بر مشکلات آن افزوده می‌شود و با این وضعیت اصلا نمی‌توان چشم‌انداز روشنی برای آن ترسیم کرد.

http://s8.picofile.com/file/8278647900/IMG_20161215_213053.jpg

کشاورزان استان پشتیبانی ندارند

الماسی تصریح کرد:کشاورز بوشهری با چه امنیت شغلی و تضمینی همه‌ی سرمایه‌اش را در کشاورزی هزینه کند وقتی که با وزیدن بادی در البرز و تکان خوردن ابری در زاگرس دلش میلرزد و هیچ پشتیبانی هم نمی‌بیند.

وی ادامه داد: نقش بیمه‌ی کشاورزی در جبران خسارات به کشاورزان چیست؟ چه نسبتی بین حق بیمه و حداکثر میزان پرداخت خسارت به کشاورزان وجود دارد؟ حق بیمه‌ی یک هکتار محصول کشاورزی با حق بیمه‌ی یک خودرو سواری برابری می‌کند. ولی برای یک خودرو! در صورت بروز حادثه صدها میلیون‌تومان دیه پرداخت می‌شود اما خسارت پرداختی به کشاورز به زحمت به ۲میلیون تومان می‌رسد. الان که لایحه‌ی بودجه ۹۶به مجلس تقدیم شده همکاران ما هم همت کنند ردیف بودجه‌ای مناسبی برای این منظور تعریف شود.

الماسی اضافه کرد: مدیریت سطح زیر کشت، جبران خسارت ناشی از بلایای طبیعی و شرایط جوی، حمایت از صنایع تبدیلی، تقویت بیمه کشاورزی و تعاونی روستایی و تشکل‌های صنفی همه و همه باید برنامه‌های ما برای سالیان آینده و پیشگیری از تکرار چنین رخدادهای تلخی است.

استاندار مصوبات جلسه را به دولت منعکس کند

نماینده جنوب بوشهر تاکید کرد: کشاورزات گوجه‌کار ما امروز نیازمند کمک است. وقتی میگوییم امروز یعنی دقیقا همین امروز و فردا هم دیر است. باید بتوانیم به هر طریقی میزان خسارت به گوجه‌کاران استان را به حداقل برسانیم. دولت باید مستقیما و با قید فوریت وارد عمل شده و مدیریت کند. اگر نیاز است که زمینه صادرات فراهم شود هرچه سریعتر تصمیم‌گیری شود. اگر نیاز به خرید محصولات توسط دولت است این کار انجام شود. استاندار محترم مصوبات این جلسه را به دولت منعکس کنند و ما نیز در مجلس شورای اسلامی به جد پیگیر خواهیم بود. هر تصمیمی گرفته می‌شود باید در همین یکی دو روزه اجرا شود. کشاورزان ما نیاز به ابراز همدردی ندارند. باید ببینند که دولت از حداقل مدیریت بازار ناتوان نیست.

الماسی گفت: مشکل از عدم ساماندهی نظام توزیع و مدیریت دلالان در بازار است؟ وزارت جهاد کشاورزی برای رفع آن چه کرده است؟ نقش تعاونی‌های روستایی در اینجا چیست؟

وی افزود: آیا مشکل، سرمای دیررس و تداخل بازار گوجه‌ی مناطق گرمسیر و سردسیر باهم است؟ کشاورز چه گناهی کرده که باید تاوان آن را پس بدهد؟

فرصت جدید برای صادرات گوجه ایجاد شود

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: چطور وقتی سرمای زودرس به کشاورزان عزیز شمالی خسارت می‌زند همه‌ی دولت برای جبران خسارت بسیج می‌شود ولی سرمای دیررس! و از بین رفتن‌ همه‌ی سرمایه‌ی کشاورزان باعث نمی‌شود که ککی از دوستان دولتی بگزد؟

الماسی گفت: به نظر می‌رسد که اگر در همین یکی دو روزه امکانی برای صادرات گوجه فرنگی به کشورهای همسایه مانند عراق فراهم شود میتواند در تعادل بخشی به بازار کمک کند. این محصولات با همه‌ی هزینه‌هایش تولید شده است. اگر خیلی به فکر منابع آب بودیم باید سطح زیرکشت را مدیریت می‌کردیم و نمی‌گذاشتیم که کشاورزی به دست افراد غیر کشاورز و سرمایه‌دارانی بیفتد که زیان در کشاورزی در میان گردش مالی آنها گم است. حالا که این سطح از تولید گوجه فرنگی داشته‌ایم از دورریز سرمایه‌هاجلوگیری کنیم. امید کشاورزان بعد از خدا به تدبیر دولت‌مردان است. انشاء الله که ناامید نشوند.

http://s9.picofile.com/file/8278648168/IMG_20161215_213126.jpg

وضعیت فعلی گوجه کاران نکته تاریک وزارت جهاد است

وی ادامه داد: برای جلوگیری از بروز حوادث مشابه هم بررسی کارشناسی شود و در صورت وجود خلاهای قانونی مانند لزوم تقویت بیمه کشاورزی و افزودن گوجه‌فرنگی و خرما به سبد خرید تضمینی دولت است ما در مجلس شورای اسلامی آمادگی داریم تا اقدام لازم را انجام دهیم. وضعیت فعلی گوجه‌کاران ما، یک نکته تاریک در کارنامه وزارت جهادکشاورزی است و شخص وزیر محترم باید در این زمینه پاسخگو باشند.

این نماینده مجلس دهم گفت:نقش بیمه‌ی کشاورزی در جبران خسارات به کشاورزان چیست؟ چه نسبتی بین حق بیمه و حداکثر میزان پرداخت خسارت به کشاورزان وجود دارد؟ حق بیمه‌ی یک هکتار محصول کشاورزی با حق بیمه‌ی یک خودرو سواری برابری می‌کند. ولی برای یک خودرو! در صورت بروز حادثه صدها میلیون‌تومان دیه پرداخت می‌شود اما خسارت پرداختی به کشاورز به زحمت به ۲میلیون تومان می‌رسد. الان که لایحه‌ی بودجه ۹۶به مجلس تقدیم شده همکاران ما هم همت کنند ردیف بودجه‌ای مناسبی برای این منظور تعریف شود.

الماسی در پایان گفت: مدیریت سطح زیر کشت، جبران خسارت ناشی از بلایای طبیعی و شرایط جوی، حمایت از صنایع تبدیلی، تقویت بیمه کشاورزی و تعاونی روستایی و تشکل‌های صنفی همه و همه باید برنامه‌های ما برای سالیان آینده و پیشگیری از تکرار چنین رخدادهای تلخی است.

[کد خبر:AJ19691]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


دیدگاه‌ها   

-6 # علی بابایی 1395-09-28 01:02
الهی خیر ببینی نماینده دلسوز انشاالله دولتمردان گوش شنوایی داشته باشند درود بر خانم دکتر الماسی
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+1 # محمد جوهری 1395-09-28 21:10
درود بر خانم الماسی که بر همه مسائل اشراف دارند و مشکلات همه اقشار را رصد می کنند. نه تنها این حوزه انتخابیه که کل استان به نمایندگان دلسوز و شایسته و مدیرانی لایق و وخدمتگزار واقعی همچون سرکار خانم الماسی نیاز مبرم دارد. امیدوارم بگذارند این خانم محترم با جدیت به کارش ادامه دهد. کسی که مشکلات را درک و لمس کرده باشد به خوبی می داند که این کشاورزان چه می کشند. الماسی کاملا دردآشناست
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب