آینه جم: رییس‌ جمهوری روسیه با تأکید بر اینکه مسکو به همکاری‌های خود در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای با تهران ادامه خواهد داد، اظهار داشت: در این زمینه بلوک اول که نیروگاه هسته‌ای بوشهر بود به اتمام رسیده و در نظر داریم برای بلوک دوم و سوم هم همکاری‌ داشته باشیم.

به گزارش «آینه جم» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ ولادیمیر پوتین در نشست خبری مشترک با رییس جمهور جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه مطمئن هستم که در فرصت‌های پیش‌رو می‌توانیم گام‌های جدی‌تری به نفع دو ملت و منطقه برداریم گفت: روسیه همچنین برای تبدیل اورانیوم غنی‌شده و نیز در زمینه تولید ایزوتوپ‌های پایدار به ایران کمک خواهد کرد.

پوتین با بیان اینکه در جریان مذاکراتش در تهران جنبه‌های مختلف روابط دوجانبه بویژه در زمینه اقتصادی و نیز همکاری و هماهنگی‌های بین‌المللی بویژه در خصوص مبارزه با تروریسم مورد برررسی قرار گرفت و 7 سند همکاری امضا شد ادامه داد: روسیه در نظر دارد سرعت توسعه همکاری‌های اقتصادی خود را با جمهوری اسلامی ایران گسترش دهد و در این زمینه فهرستی از کالاهای مورد نیاز طرفین را فراهم خواهیم کرد و از ارزهای ملی در پرداخت‌های بین دو کشور استفاده می‌کنیم.

وی همچنین از اختصاص خط اعتباری 5 میلیارد دلاری روسیه به ایران خبر داد و گفت:  برای توسعه روابط دو کشور 25 پروژه اولویت‌دار در زمینه مختلف انرژی، ساخت و ساز و ارتباطات معین شده است.

http://media.president.ir/uploads/org/144831603088145200.jpg

رییس‌ جمهوری اسلامی ایران هم در ابتدای این نشست مشترک خبری با بیان اینکه دو کشور در مسیر توسعه هر چه بیشتر روابط خود گام برمی‌دارند،تصریح کرد:  شرایط بعد از برجام فرصت مناسبی برای توسعه مناسبات و همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بوجود آورده است که باید از این فرصت به نفع دو ملت و برقراری صلح و ثبات در منطقه و جهان استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی با بیان اینکه دو کشور از سال ها پیش در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای همکاری خوبی داشته اند ، اظهار داشت: امروز مصمم هستیم روابط و همکاری‌های خود را در این زمینه توسعه دهیم.

رییس‌ جمهوری خاطر نشان کرد: مطمئن هستم که در فرصت‌های پیش‌رو می‌توانیم گام‌های جدی‌تری به نفع دو ملت و منطقه برداریم.

گزارش «خلیج فارس» می افزاید: ایران و روسیه در آبان ماه سال گذشته توافقنامه ای برای احداث 2 واحد جدید نیروگاه هسته ای در بوشهر با توان یک هزار مگاوات را امضا کردند.

روس ها از سال 72 و بجای شرکت آلمانی زیمنس که پس از انقلاب ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را رها کرده بود، عهده دار تکمیل این پروژه شدند. براساس تفاهم نامه اولیه قرار بود این پروژه حداکثر تا سال 80 به بهره برداری برسد، ولی بخاطر خلف وعده پیمانکار روسی نهایتا در شهریورماه سال 92 به شبکه برق سراسری متصل شد.

ظرفیت نیروگاه هسته ای بوشهر هزار مگاوات است و به گفته وزیر نیرو 2 درصد برق تولیدی کشور را شامل می شود.

[کد خبر:AJ10162]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب