سعودی‌ها خوب می‌دانند حملات هوایی بیش از این دیگر جایز نیست و اگر به دنبال حفظ آبرو هستند، باید هرچه زودتر عملیات زمینی را شروع کنند، اما با کدام نیرو؟

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روز گذشته پارلمان (پاکستان) دست رد به سینه سعودی‌ها زد و علی رغم انتظار عربستان، رأی به بی طرفی داد و اعلام کرد که هیچ تجهیزات و پیاده نظامی قرار نیست به کمک عربستان برود.

ترکیه اعلام کرده است برای یمن راه حل گفت‌و‌گو را ترجیح می‌دهد و بنا به گفته نخست‌وزیر پاکستان، دولت‌های آنکارا و اسلام آباد از ایران برای شرکت در گفت‌و‌گوهای سیاسی حول بحران یمن نیز دعوت کرده‌اند. مصر نیز هنوز موضع مشخصی در مورد اعزام پیاده نظام برای درگیری زمینی در یمن نگرفته است و بعید نیز به نظر می‌رسد، تن به این خواسته سعودی‌ها بدهد. خلاصه کلام اینکه عربستان مانده است و هواپیماهایش که شهروندان عادی یمنی را بمباران می‌کنند.

بمباران هوایی دردسر چندانی ندارد، این است که در ابتدای شروع حملات، برخی کشورهای جیره‌خوار سعودی‌ها با اشتیاق تمام از حضورشان در ائتلاف به اصطلاح عربی سخن می‌گفتند، اما اکنون دیگر حملات هوایی بس است و باید نیروی زمینی خود را اعزام کنند، اما مگر عقل خود را از دست داده‌اند؟

به نوشته روزنامه الاخبار، همراه با اعلام بی طرفی پاکستان، عملیات عربستان علیه یمن شاهد تغییر و تحولات گسترده‌ای خواهد شد و به سوی حل بحران یمن از طریق دیپلماتیک خواهد رفت. ترکیه نیز موضع خود را به ایران نزدیک کرده است و در شرایطی که از ابتدای شروع حملات، عربستان به هیچ یک از اهداف خود که همان بازگشت منصور هادی به قدرت می‌باشد، نرسیده است و حتی انصارالله و ارتش به پیروزی‌های میدانی چشم‌گیری رسیده‌اند، چشم‌ها منتظر موضع مصر است، مخصوصا پس از این که وزرای دفاع مصر و عربستان در ریاض با یکدیگر دیدار کرده‌اند.

«پرویز رشید» وزیر اطلاع رسانی پاکستان در مورد اعلام بی طرفی این کشور و پیشنهاد راه حل گفت‌و گو برای حل بحران یمن گفته است: این برای اولین بار است که سیاست خارجی پاکستان نه در پشت درهای بسته بلکه به طور علنی و از مجرای پارلمان اتخاذ می‌شود.

اما در مورد موضع عربستان و امارات در قبال این تصمیم پاکستان یک نوع تناقض مشاهده می‌شود؛ روز گذشته «احمد عسیری» سخنگوی عملیات موسوم به «طوفان قاطع» در مورد اعلام بی طرفی پاکستان ادعا کرد: عدم حضور پاکستان، عملیات ائتلاف را متوقف نمی‌کند و نیروهای مشارکت کننده در این ائتلاف توانایی مواجهه با هرگونه تهدیدی را دارند.

اما «انور قرقاش» وزیر مشاور امارات در امور سیاست خارجی، حمله تندی علیه پاکستان کرد و گفت: «موضع پاکستان متناقض و مبهم است و بی شک تاوان این موضع خود را نیز خواهد داد.»

وی با عصبانیت ادامه داد: مشخص است که اهمیت ایران برای پاکستان و ترکیه بیش از کشورهای خلیج (فارس) است... موضع بی‌طرفانه شرم آور است.

در همین حال، شب گذشته وزرای دفاع مصر و عربستان در «ریاض» در مورد راه‌های تقویت همکاری‌ها در راستای رسیدن به اهداف عملیات گفت‌و‌گو کردند.

ترکیه بار دیگر، بر حل سیاسی بحران یمن تأکید کرد و «چاووش اوغلو» وزیر خارجه این کشور روز گذشته گفت: وظیفه سنگینی بر گردن ایران، عربستان و ترکیه برای حل سیاسی بحران یمن و تضمین آتش بس در این کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: نقطه نظرات ترکیه با ایران در این مورد مشترک است و آنکارا با کشورهای عربی خلیج فارس در این مورد به گفت‌و‌گو خواهد نشست.

عدم رغبت کشورها برای اعزام نیروی زمینی به یمن، در حالی است که «یوسف الفیشی» عضو ارشد کمیته انقلابی و فرمانده نظامی سابق انصارالله یمن در گفت‌و گو با الاخبار می‌گوید: ما از سال 2009 برای مقابله با هرگونه تهدیدی خود را آماده کرده‌ایم.

انتهای پیام/ص

[کد خبر:AJ275]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب