0000000000000000000000000000077777666666).jpg.jpg

آينه جم؛  شرکت پالایش گاز فجرجم در هشت ماه امسال ١٣ میلیارد و ٨٠٠ میلیون مترمکعب گاز را فرآورش و به خطوط سراسری ارسال کرده است.

به گزارش آينه جم، هادی هاشم زاده فرهنگ، مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم، ظهر یکشنبه، ١٤ آذرماه در حاشیه بازدید خبرنگاران از این پالایشگاه گفت: با توجه به فرآورش ١٣ میلیارد و ٨٠٠ میلیون مترمکعب گاز در بازه زمانی یادشده، ٥٩ درصد تعهدات این شرکت محقق شده است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم افزود: از ابتدای فعالیت این شرکت در سال ٦٨ تاکنون ٦٩٥ میلیارد مترمکعب گاز فرآورش شده است.

وی عنوان کرد: افزون بر فرآورش گاز، چهار میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه میعانات گازی نیز طی هشت ماه امسال در این شرکت تولید شده است.

هاشم زاده فرهنگ ادامه داد: از ابتدای فعالیت این شرکت تاکنون در مجموع ٢٦٩ میلیون بشکه میعانات گازی تولید شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم، در هشت ماه امسال ٢٦ هزار و ٣٠٠ تن میعانات گازی نیز تولید شده است.

وی افزود: در سال ٩٥، بیش از ٥٤ درصد تعهدات این شرکت در تولید میعانات گازی محقق شده است.

توليد 87 هزار تن ميعانات گازي

هاشم زاده یادآور شد: از ابتدای فعالیت این شرکت تاکنون، ٨٧ هزار تن میعانات گازی تولید شده است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم با اشاره به اجرای تعمیرات اساسی در این پالایشگاه گفت: در مجموع از ابتدای فروردین ماه امسال تاکنون ٧٠٠ هزار نفر- ساعت برنامه تعمیراتی در این پالایشگاه انجام شده است.

وی با اشاره به فعالیت های این پالایشگاه در حوزه تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: تعمیر و نگهداری توربین های گازی، ساخت یکهزار و ١٠٠ قطعه در کارگاه مرکزی، حضور در حوزه های غشا، نانو و مواد شیمیایی پرمصرف از جمله فعالیت های این شرکت در حوزه اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.

به گفته هاشم زاده فرهنگ، این شرکت با بهره گیری از فناوری های جدید شرایطی ایجاد کرده تا امکان افزایش تولید در بخش ال پی جی فراهم شود.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم ادامه داد: هم اکنون اجرای پروژه تولید ٤٠ هزار تن ال پی جی در این پالایشگاه در جریان است.

وی یادآور شد: افزون بر پروژه تولید ال پی جی، پروژه گوگردسازی این پالایشگاه نیز همزمان با مطالعه برای دریافت ٥٠ میلیون مترمکعب گاز از مخزن پارس جنوبی در جریان است.

هاشم زاده فرهنگ تاکید کرد: ساخت نیروگاه با هدف تولید ٨٢,٥ مگاوات ساعت برق نیز از دیگر فعالیت های این پالایشگاه به شمار می رود.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم افزود: ساخت این نیروگاه از سال ٨٥ آغاز شد و تحریم ها سبب توقف اجرای آن شد.

وی ادامه داد: با اجرای برجام، شرایط برای تداوم ساخت این نیروگاه فراهم شد.

هاشم زاده فرهنگ عنوان کرد: تاکنون دو واحد این نیروگاه وارد مدار شده و واحد سوم آن نیز تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

شرکت پالایش گاز فجرجم با ظرفیت فرآورش روزانه ١٢٥ میلیون مترمکعب، وظیفه تامین ١٥ درصد گاز مورد نیاز کشور را بر عهده دارد.

این شرکت افزون بر فرآورش گاز و محصولات جانبی، وظیفه راهبری فرودگاه جم و بندر صادراتی سیراف را نیز برعهده دارد.

هيتاچی ژاپن به پالایشگاه فجرجم آمد

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم خبرنگاران گفتساخت دومین نیروگاه این شرکت با هدف تولید ٨٢,٥ مگاوات ساعت برق از سال ٨٥ در دستور کار قرار گرفت که به دلیل تحریم ها امکان اجرای آن فراهم نشد.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم جم ادامه داد: با اجرای برجام و حضور شرکت هیتاچی ژاپن در این پالایشگاه، ساخت نیروگاه بار دیگر در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: تاکنون دو واحد این پالایشگاه به مدار آمده و واحد سوم آن نیز تا پایان سال به بهره برداری می رسد.

صادرات میعانات گازی فجرجم به کشورهای ژاپن، هند و کره جنوبی

هاشم زاده فرهنگ گفت: شرکت پالایش گاز فجرجم در هشت ماه امسال چهار میلیون و ٤٠٠ بشکه میعانات گازی تولید و به کشورهای کره جنوبی، هند و ژاپن صادر کرده است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم ادامه داد: میعانات گازی این پالایشگاه پس از ارسال به بندر سیراف، صادر می شود.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم افزود: بندر سیراف که راهبری آن بر عهده این شرکت قرار دارد سالانه ظرفیت صادرات ٩ میلیون بشکه میعانات گازی را دارد.

وی یادآور شد: از ابتدای فعالیت این شرکت تاکنون ٢٦٩ میلیون بشکه میعانات گازی تولید شده است.

پالایشگاه فجرجم آمادگی فرآورش حداکثری گاز در فصل زمستان را دارد

شرکت پالایش گاز فجرجم با توجه به زیرساخت های تعریف شده آمادگی لازم را برای فرآورش روزانه ١٢٥ میلیون مترمکعب گاز در فصل زمستان دارد.

عبدالصمد نجفی، رئیس بهره برداری شرکت پالایش گاز فجرجم  در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون روزانه ٧٥ میلیون مترمکعب گاز در این شرکت فرآورش می شود.

رئیس بهره برداری شرکت پالایش گاز فجرجم افزود: این شرکت با هشت واحد شیرین سازی، ظرفیت فرآورش روزانه ١٢٥ میلیون مترمکعب گاز را دارد.

وی عنوان کرد: هم اکنون روزانه ٧٤ میلیون مترمکعب گاز دریافتی از میدان های نار و کنگان با ١٧ میلیون مترمکعب گاز دریافتی از پارس جنوبی مخلوط و فرآورش می شود.

نجفی ادامه داد: گاز پس از فرآورش و شیرین سازی در این پالایشگاه برای مصرف به خط دوم سراسری تزریق می شود.

رئیس بهره برداری شرکت پالایش گاز فجرجم یادآور شد: افزون بر فرآورش گاز، روزانه ٢٠٠ تن گاز مایع، چهار هزار مترمکعب میعانات گازی و پنچ هزار تن پروپان نیز در این پالایشگاه تولید می شود

پالایشگاه فجرجم با ظرفیت فرآورش ٨٠ میلیون مترمکعب گاز فعالیت خود را آغاز کرد. ظرفیت این پالایشگاه طی سال های ٧٢ تا ٧٦ به ١١٥ و در سال ٨٩ این مقدار به ١٢٥ میلیون مترمکعب رسید.

در سال های اول طراحی، خوراک این پالایشگاه از میدان های نار و کنگان تامین می شد و براساس برنامه های تعریف شده ازسال ٨٩ زمینه دریافت گاز از فازهای ٦، ٧ و ٨ پارس جنوبی فراهم شد.

ظرفیت دریافت گاز پالایشگاه فجرجم از پارس جنوبی افزایش می یابد

حسین اردشیری، رئیس تعمیرات و نوسازی شرکت پالایش گاز فجرجم در حاشیه بازدید خبرنگاران از این پالایشگاه گفت: در بازه زمانی تعمیرات اساسی امسال، امکان سنجی پالایشگاه برای دریافت ٥٠ میلیون مترمکعب گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی انجام شده است.

رئیس تعمیرات و نوسازی شرکت پالایش گاز فجرجم افزود: این پالایشگاه هم اکنون ظرفیت دریافت روزانه ٢٥ میلیون مترمکعب گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی را دارد و بر اساس برنامه های تعریف شده این مقدار به روزانه ٥٠ میلیون مترمکعب افزایش می یابد.

وی ادامه داد: تاکنون رکورد دریافت روزانه ٢٧ میلیون مترمکعب گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی در این پالایشگاه ثبت شده است.

اردشیری گفت: در بازه تعمیرات اساسی امسال همه واحدهای مورد نیاز تحت تعمیر قرار گرفته اند تا برای فرآورش پایدار گاز در فصل زمستان آمادگی کامل داشته باشند.

به گفته رئیس تعمیرات و نوسازی شرکت پالایش گاز فجرجم، در دوره تعمیرات اساسی امسال، تعمیر چهار واحد شیرین سازی به طور کامل و تعمیر چهار واحد نیز بر اساس نیاز انجام شده است.

وی اظهار کرد: هرساله در دوره تعمیرات اساسی همه تجهیزات براساس استاندارهای تعریف شده بازدید و در صورت نیاز تعویض می شوند.

اردشیری افزود: اجرای کامل فرآیند تعمیرات اساسی زمینه ای فراهم می کند که پالایشگاه در فصل زمستان که مصارف افزایش می یابند به طور پایدار بتواند گاز مورد نیاز کشور را تامین کند.

رئیس تعمیرات و نوسازی شرکت پالایش گاز فجرجم عنوان کرد: افزون بر واحدهای شیرین سازی، تعمیرات اساسی واحدهای جانبی این پالایشگاه نیز انجام می شود.

وی یادآور شد: هرساله تعمیرات اساسی این پالایشگاه از فروردین ماه آغاز و تا مهرماه به پایان می رسد.

اردشیری ادامه داد: برنامه تعمیرات امسال به دلیل امکان سنجی پالایشگاه برای دریافت گاز بیشتر از پارس جنوبی تا پایان آبان ماه تداوم داشت و عملیات گسترده ای در این زمینه انجام شد.

رئیس تعمیرات و نوسازی شرکت پالایش گاز فجرجم اعلام کرد: عملیات تعمیرات اساسی امسال با حضور ١٨٠ نیروی پیمانکار و ٣٠٠ نیروی این شرکت محقق شد.

وی یادآور شد: هم اکنون عملیات اساسی این پالایشگاه به طور کامل انجام شده و همه واحدهای آن در مدار قرار دارند.

اردشیری تاکید کرد: براساس سیاست های تعریف شده، تعمیرات اساسی با رعایت دستورالعمل های ایمنی در زمان تعریف شده و با کیفیت بالا اجرا می شود.

شرکت پالایش گاز فجرجم با هدف فرآورش ۸۵ میلیون مترمکعب گاز در روز طراحی شد و در سال ۷۹ با اجرای طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه، این مقدار به روزانه ۱۱۰ میلیون مترمکعب رسید.

این شرکت در شهرستان جم، (شرقی ترین نقطه استان بوشهر) واقع شده است و با هشت واحد تصفیه، ظرفیت فرآورش روزانه ۱۲۵ میلیون مترمکعب گاز را دارد.

منبع: شانا 

[کد خبر:AJ19458]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب