922960_234.jpg

آینه جم: دانش آموز تن به زور نمی‌دهد و استدلال او قیمت شلوار است که اگر زمین بنشیند آسیب می بیند. معلم، حساب فیلم برداری را هم نکرده بود...

آینه جم؛ سروش بامداد- ویدیویی در فضای مجازی منتشر شده که نشان می دهد معلمی در یک مدرسه غیر دولتی پسرانه در بوشهر به قصد تنبیه یا تحقیر دانش آموز از او می خواهد روی زمین بنشیند و چون نوجوان سرباز می زند به زور متوسل می شود و البته بچه مقاومت می کند و تن نمی دهد.

این فیلم در عین این که تأسف بار است اما از چند واقعیت حکایت می کند:

1. معلم زور می گوید و تصور می کند حاکم مطلق کلاس است. اما یکی دیگر از بچه ها از او فیلم برداری می کند. اگر معلم ابزار تهدید و تنبیه و تحقیر را دارد بچه ها هم گوشی دارند و فیلم می گیرند. گوشی های هوش مند زندگی همه ما را دگرگون کرده است.

آقا معلم خیلی چیزها می داند اما ظاهرا این ویژگی دنیای مدرن را نمی داند یا چون مدرسه دولتی نیست کنترل گوشی نداشتن بچه ها سفت و سخت نبوده است.

2. استدلال نوجوان خیلی جالب است و عجیب است که معلم متوجه نمی شود. او می گوید شلوار من 260 هزار تومان قیمت دارد و مراقبت از شلوار 260 هزار تومانی برای او مهم تر از اجرای فرمان معلم است. در جامعه ای پول زده چرا نباید بچه دو دو تا چهار تا کند؟ اتفاقا دلیل موجهی می آورد! نسل های قبل چندان از عدد و رقم سر در نمی آوردند.

3. تصور سنتی از قدرت، اِعمال زور است. مهم ترین تفاوت دنیای مدرن و جوامع دموکراتیک در این نیست که قدرت اعمال نمی شود. این است که قدرت، همان زور نیست. تصور این معلم از قدرت، همان زور است و گمان می کند با زورگویی قدرت خود را به رخ می کشد حال آن که در نگاه دیگران زور او به چالش کشیده شده است.

4. خانواده ها فرزندان خود را به مدرسه نمی سپارند که معلم هر گونه خواست با او رفتار کند. معلم و دبیر کارمند آموزش و پرورش است و وظیفۀ مصرح و مشخص او انتقال مفاهیم کتاب های درسی به بچه ها و اجرای برنامه آموزشی است.

اگر دانش آموزی در اجرای این برنامه اخلال ایجاد کند او ابتدا باید ابتکار به خرج دهد و سعی کند مدیریت کند و اگر نمی تواند گزارش دهد تا ناظم و مدیر تصمیم بگیرند. خود او حق برخورد ندارد.

خوش بختانه ادارۀ آموزش و پرورش وارد عمل شده و واکنش نشان داده اند.

5. بخشی از بزهکاری ها ریشه در تحقیرهای دوران کودکی دارد. معلم یا ناظمی که دانش آموزی را تحقیر می کند به ظاهر کلاس را کنترل کرده اما چه بسا او این تحقیر را با رفتارهای بعدی در جامعه نشان دهد و اتفاقا جای خوش حالی است که این بچه تن به تحقیر نداده و واکنش نشان داده است. اگر تن می داد خانواده و جامعه باید نگران می شدند چون به شکل دیگری بروز می کرد.

6. بخش قابل توجهی از مخاطبان ما معلمان گرامی و فرهنگیان هستند. اتفاقا خود معلمین باید بیش از دیگران منتقد این گونه رفتارها باشند و احیانا برخی درصدد توجیه برنیایند یا سرکشی های برخی دانش آموزان را بهانه نکنند. در این گونه موارد واکنش صنفی مورد انتظار نیست و به لحاظ صنفی اتفاقا این افراد به کل صنف لطمه وارد می کنند.

کوتاه این که در این ویدیو چنان که گفته شد دو موضوع پر رنگ تر است:

اولی استدلال نوجوان است که نمی تواند آسیب به شلوار 260 هزار تومانی را بپذیرد. در جامعه ای که دغدغه همه پول است ذهن بچه های ما هم پر شده از قیمت کالاها و عجیب نیست که به قیمت شلوار خود اشاره می کند.

دومی گوشی های هوشمند است. در این بازی آن که چیره شد فناوری فیلم برداری بود و تصور کنید اگر چنین فیلمی نبود چگونه بچه ها می توانستند این اتفاق را ثابت کنند. قدر این فناوری را بدانیم!

[کد خبر:AJ27012]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


دیدگاه‌ها   

+1 # منتقد آوای جم 1397-10-17 13:23
کمتر شغرت بباف کدوم قانون آموزشی اجاره ورود گوشی هوشمند به مدرسه رو میده؟ این از بی صاحابی مملکت نیست؟
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+2 # saeed 1397-10-17 13:25
سلام ،اولا یکی جانبه قضاوت کردن کار درستی نیست،ففط منتقد معلم بودن و ظاهر قضیه مشاهده کرد ن نیز منطقی به نظر نمی رسد.معلوم نیست در کلاس چه خطایی از دانش آموز سر زده که معلم می خواهد او را تنبیه کند،ثانیا دانش آموز به این شیوه اگه از دستور سر پیچی کند ،اعتبار معلم در کلاس از بین می رود.
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
0 # مانیسا 1397-10-17 18:09
والا من تو نت خوندم که دانش آموزه واسه شوخی رو صندلی معلم چسب ریخته . معلم هم فهمیده و عصبانی شده و به زور میخواد خود دانش آموز رو روی صندلی چسبی بشونه
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+2 # معلم 1397-10-17 13:25
با فرهنگ تهاجمی که بین دانش آموزان شکل گرفته کنترل وتحمل کردن و انعطاف پذیری برای معلمان به صفر رسیده.معلم با این دغدغه های اقتصادی دیگه توان و انگیزه ای برا کسب مهارت و حوصله ای برای اموزش فرزندان و هزینه و توانی برای پالایش روانی خود ندارد.بجای قضاوت خود را بجای معلم خسته و افسرده ای بگذارید که باید با حواس جمع و کاملا سرحال با شیطنت های دانش آموزان کنار بیاد.اگه کسی دوتا فرزند تو خونه داشته باشه با هم درگیر بشن اگه پدر و مادر از نظر روحی و روانی کمی درگیر باشن چه رفتاری با فرزندان خود میکنند؟رفتار این معلم باید ریشه یابی شود.......
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
-1 # محمد قیصری 1397-10-17 13:49
مطالب جالب و پر محتوا بود .و قابل قبول
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
0 # قاسم 1397-10-17 13:55
بزرگوار هروقت معلم شدی و سختی های کار معلمی در یک کلاس ۴۰ نفره با انواع و اقسام فرهنگ ها و ناهنجاری ها درک کردی بیا اظهار نظر کن.
جنابعالی تمام حق را به دانش آموز دادی و مثل صدا و سیمای میلی فقط معلم کوبیدی.اصلا تو از کجا با سواد شدی و معنی قلدری و بی ادبی و بی فرهنگی بعضی بچه ها می دونی یعنی چه.معنی فقر و تبعیض وظلمی که به معلم ها تحمیل میشه می دونی یعنی چه ؟چرا نمیری در مورد کتک خوردن معلما از ولی یا حتی دانش آموزا گزارش بنویسی؟چرا از ایثار و فداکاری شون نمی نویسی ؟می دونی ۹۰ درصد معلما زیر خط فقرن و با سیلی صورتشون سرخ نگه داشتن.همین کارها کردین تا این نسل لوس و ننر شدن.کار معلم البته درست نیست ولی این طور حمایت یک طرفه هم از عدالت نیست.دانش اموز به چه حقی باید گوشب بیاره.مگه قاتون نگفته آوردن گوشی ممنوع هست.چرا از آوردن گوشی حمایت می کنی استاد؟متاسفم برای خبرگزاری جم و برای خودت با این گزارش چرند و پر از عقدت.خدا شفات بده برادر باانصاف!!!!!
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
0 # قاسم 1397-10-17 13:56
براتون متاسفم با این گزارشگر و خبرنگارتون.
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
0 # کاربر 1397-10-17 14:01
سلام . به نظر من باید دبیرهای محترم را هم درک کرد . کارشون واقعا دشوار هست . بچه زیادی بازیگوش شدن و اصلا بزرگتر و کوچکتر و نمیدونن . اصلا احترام به معلم و نمیدونن . دبیر بنده خدا باید هم درس بده به بچه ها هم تربیت کنه . مگه چقدر وقت داره و چقدر اعصاب میمونه براش . من خودم تو خونه به زور با دو بجه سر میکنم . متاسفانه همه تقصیرها رو گردن دبیر انداختن بدون اینکه دلیل کار و بپرسن . به نظر من اولیا هم در اینجور برخوردها مقصر هستند جون به فرزندان خودشون فقط خودخواهی و یاد دادن . نترس بودن و مستقل بودن بچه ها خوبه ولی این به این معنا نیست که احترام و ارزش دبیر ها رو زیر پا بزارن. اگر تربیت بچه ها درست باشه مطمئنا این اتفاقات روی نمیدهد .
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+1 # علی 1397-10-17 16:23
وقتی در مملکتی که به دبیری و معلمی اهمیت داده نمیشه نتیجه اش هم همینه،وقتی که تنبلای کلاس و عقده ای های کلاس نتونند برند پزشکی و مهندسی بخوننند ،گزینه های اخر معلمی هستش و نتیجه ای جز این از چنین معلم هایی نباید داشت.کلا حرف من اینه باید به اموزش و پرورش بها داده بشه که ادم های باسواد به سمت اموزش و پرورش بیان وقتی حقوق معلمی ناچیز باشه معلومه که فرد باسواد ما باید داخل صنعت نفت و گاز بخاط پول تلف بشه ،در کشورهای جهان اول برعکسه ،جای کارمندای اموزش و پرورش با نفت و گاز با هم فرق میکنه ،بارها دیدم دوستان اموزش و پرورشی از حقوقشون ناراضیند ،برادر کشور جهان سوم همینه ،کارمند اموزش و پرورش باید با همین حقوق ناچیز باید بیاد داخل صنعت نفت وگاز سلامتیش رو از دست بده و نخبه های ما که هجوم میارند برا استخدام صنعت نفت و گاز با همین حقوق و مزایا برند داخل اموزش و پرورش،اینجوری هم پیشرفت میکنیم و هم عدالت برقرار میشه،شمایی که میگی من معلمم چرا از نفتی ها کمتر میگرم اگه شرایط استخدامی علمی بزارند مطمئن باش که داخل اموزش و پرورش رد هستی
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
-3 # مانیسا 1397-10-17 18:07
من نمیدونم تو اون کلاس چه خبر بوده ولی هرچی هم که بوده معلم حق همچین رفتاری رو نداره . باید دانش آموز رو می فرستاد دفتر مدرسه . معلم حق اعمال زور نداره. معلم اومده درس بده یا کشتی بگیره . چقدر زشته این رفتارها . همون بهتر که ازشون فیلم گرفته بشه تا واسشون درس عبرت بشه . امیدوارم بدترین مجازات هارو واسه همچین معلم هایی در نظر بگیرن .
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
0 # لام عین 1397-10-18 22:33
داداش همه چیو با هم قاطی نکن عزیزم، اون یه دبیر اینکارو کرده مطابق قوانین باهاش برخورد بشه کسی مشکلی نداره ک، چرا ته و توی کلی مسئله رو در نمیاری جریان چی بوده، چرا برای دانش آموزی چیزی نبریدی ولیش هم درجریان بزاری؟ ها؟ ولی خداییش خبر خوبی بودا ، راستی چقد بازدید داشت ;-)
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
0 # غ جمالی 1397-10-20 09:15
در این فیلم قبل از اینکه تخلف معلم دیده شود ؛بی ادبی نسل جدید دیده می شود.
تو متن سعی شده ریشه ناهنجاری اجتماعی را برخوردها نامناسب بعضی معلمان جلوه دهد در صورتی که نسل گذشته با وجود تنبیه های سخت معلمان بسیار مودب و قدرشناس بودند.
در ایران پول همه چیز شده دانش آموز هم اینگونه به اشتباه درک کرده که ارزش پول بیش از منزلت معلم است.
این مهملات را نبافید و بروید چاره یک قهقرای فرهنگی خود کنید که در همه زمینه های فرهنگی از ملت های دنیا عقب مانده آیم.
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب