آینه جم: لاشه یک قطعه لاک پشت سبز ماده در ساحل خارگ پیدا شد.

به گزارش «آینه جم» به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر؛ حسین دلشب ضمن تایید این خبر افزود: با شروع فصل بهار و گرم شدن آب خلیج فارس، لاک پشتان دریایی برای تخم گذاری به سمت سواحل خلیج فارس سرازیر می شوند، ولی متاسفانه این لاک پشت سبز که از گونه های در معرض خطر انقراض می باشد و از شواهد جسمی معلوم بود که برای تخم گذاری به ساحل نزدیک شده است و در اثر برخورد با پروانه کشتی یا قایق های صیادی  از بین رفته بود، در حین گشت زنی پرسنل اداره حفاظت محیط زیست خارگ، لاشه آن در سواحل خارگ پیدا شد.

این خزنده که در دریاها و اقیانوس های گرم و نیمه گرمسیری و آب های کم عمقی که در بستر آنها علف های دریایی رشد می کند، زندگی می کند، پیش از بلوغ بیشتر گوشتخوار است و از سخت پوستان، نرم تنان کوچک، اسفنج ها و عروس دریایی تغذیه می کند ولی بعد از بلوغ معمولا گیاهخوار می شود و از جلبک ها و علف های دریایی استفاده می کند. به دلیل تغذیه از جلبک های دریایی، چربی بدن لاک پشتان سبز به رنگ سبز دیده می شود و این دلیل نامگذاری این لاک پشت می باشد که این چربی سبز بلای جان آنها در طول سالیان دراز شده است و رنگ و طعم گوشت این لاک پشت باعث شده که انسان ها آنها را گرفته و برای تغذیه از آنها استفاده کنند.

در سراسر طول سال زادآوری دارد ولی اوج تخم گذاری در فصل تابستان می باشد. لاک‌پشت‌های سبز دریایی برای رسیدن به محل تخم‌گذاری مسافت‌های طولانی را سفر می‌کنند و به همان ساحلی که در آن متولد شده اند، بازمی‌گردند.

پس از جفت‌گیری در آب‌های سطحی نزدیک به ساحل، ماده‌ها به ساحل می‌آیند و تخم‌هایشان را در حفره‌ای می‌ریزند. آن‌ها  هر بار 100 تا 200 تخم می‌گذارند و آن‌ها را رها می‌کنند. پس از دو ماه بچه‌های لاک‌پشت سر از تخم در می‌آورند. لاک پشت سبز دریایی در حفظ تعادل محیط زیست دریا نقش بسیار پررنگی دارد به طوری که با خوردن جلبک های دریایی باعث می شود تا این جلبک ها همیشه تازه مانده و این برای موجوداتی که در این جلبک ها زندگی می کنند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

[کد خبر:AJ14801]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب