جدیدترین ها از استان بوشهر

ویژه ها

آزمایش پدیده جدید و مشکوک به نام «قلیان اکسیژن» در بوشهر/ جوانان بوشهری موش آزمایشگاهی وزارت بهداشت!

    آینه جم: طی روزهای اخیر، اعلام یکی از مسئولان وزارت بهداشت درباره عرضه...

توسط زیر مجموعه پتروفرهنگ صورت می‌گیرد؛تحمیل قراردادهای دوماهه و سه‌ماهه به کارگران

        آینه جم: در حالی روز کارگر را با هیاهو و جنجال بسیار زیاد حمایت از...

ماجرای اخراج کارگران پالایشگاه پارس جنوبی چه بود؟

    آینه جم : رئیس هیئت مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارگران پالایشگاه‌های...

پتروشیمی پارس‌ پیشتاز در تعاملات اجتماعی

    آینه جم- بهانه یادداشت تقدير اخیر معاون وزیر نفت از مدیرعامل شرکت پتروشیمی...

با حضور معاون استاندار بوشهر؛ برترین های رویداد رسانه ای جهاد تبیین انتخابات، معرفی و تقدیر شدند+اسامی

  آینه جم- رویداد رسانه ای جهاد تبیین انتخابات ۱۴۰۲ که به همت شرکت عملیات...

هدیه مدیرعامل پتروفرهنگ در روز کارگر برای استان بوشهر،حذف یک مدیر بومی دیگر !!

      به گزارش آینه جم؛ جواد زارع پور مدیرعامل هلدینگ پترو فرهنگ در جمع...

پتروشیمی جم میزبان مدیران عامل صندوق بازنشستگی کشوری و هلدینگ صبا انرژی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴

    آینه جم- پتروشیمی جم در روز سوم نمایشگاه IRAN Expo 2024 میزبان مدیران عامل صندوق...

تقدیر ستاد انتخابات استان بوشهر از دکتر شیخان/پیشتازی پازارگاد در شورآفرینی انتخابات در استان بوشهر 

    به گزارش آینه جم ؛ در آیین تجلیل از فعالان فضای رسانه ای استان و دست...

هواشناسی استان بوشهر نسبت به فعالیت سامانه بارشی هشدار سطح نارنجی داد

  آینه جم - مدیرکل هواشناسی استان بوشهر گفت: از اواخر وقت امروز سه‌شنبه تا روز...

قابل توجه وزارت بهداشت؛ روایتی تلخ از اتاق زایمان بیمارستان بوشهر/ مادرانی که قید بارداری مجدد را می‌زنند

    آینه جم : درباره خشونت در اتاق زایمان بیمارستان‌ های دولتی روایت های...

۶ اداره که در اولویت امسال استاندار بوشهر است

  آینه جم: استاندار بوشهر اولویت های توزیع اعتبارات در سالجاری را اعلام کرد. به...

مراسم روز شوراهای شهرستان جم در محلی پر حاشیه/ اعضای شورای شهر بهارستان شرکت نکردند!

      به گزارش آینه جم، امشب مراسم گرامیداشت روز شوراها در یکی از تالارهای...

هواشناسی:سامانه جدید بارشی در راه استان بوشهر

    آینه جم- مدیرکل هواشناسی استان بوشهر از ورود سامانه جدید بارشی به استان و...

براساس گزارش مرکز آمار؛ التهاب قیمت‎ها در بوشهر/ در تورم فروردین رکورد زدیم+ نمودار

    آینه جم : استان بوشهر با ثبت نرخ تورم ماهانه 4.1 درصدی، رتبه دوم کشور در...

نقدی به همایش شوراها در بوشهر؛ این سبک تجلیل‌ها، انگیزه نمی‌سازد، می‌کُشد!/ کاش طرحی نو دراندازیم

    آینه جم- مصطفی ارجمند مراسم روز شوراها، کمی زودتر از نهم اردیبهشت، در...

اولین اقدام مسؤولان استان در سال جهش توليد؛ تعطیلی صندوق کارآفرینی امید شعبه جم !

     آینه جم- سرپرستی صندوق کارآفرینی امید استان بوشهر  با نصب بنری، از...

  دستاوردهای علمی و فنی پتروشیمی جم در بزرگ‌ترین نمایشگاه پلاستیک جهان در کشور چین

      آینه جم- جذب مشتریان جدید، تعامل و همکاری با تامین‌کنندگان، عقد...

ناامیدی نیروهای ارکان ثالث نفت و گاز از طرح ساماندهی /زور پیمانکاران بر کارگران چربید!

    آینه جم : طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت سال گذشته و برای بار سوم به سد...

گزارش تصویری

(تصاویر) باغ گیاه شناسی تهران

(تصاویر) باغ گیاه شناسی تهران

  (تصاویر) باغ گیاه شناسی تهران باغ...

(تصاویر) زندگی عشایر فارس

(تصاویر) زندگی عشایر فارس

(تصاویر) زندگی عشایر فارس آینه جم-زندگی...

(تصاویر) بازار پرنده فروشان کابل

(تصاویر) بازار پرنده فروشان کابل

(تصاویر) بازار پرنده فروشان کابل آینه جم-...

062384164.jpg

 

اینه جم؛ یک کارشناس مواد غذایی گفت: استفاده از رنگ‌های غیرمجاز در خوراکی‌های کودکان مثل بیسکویت یا یخمک می‌تواند باعث از کار افتادن کبد کودک یا حتی مرگ او شود و امکان بروز ناهنجاری کودک و سقط‌جنین هم در مادرانی که مصرف‌کننده رنگ‌های غیرمجاز هستند، دور از انتظار نیست.

به گزارش آینه جم؛  نوشین حسن‌زاده روز دوشنبه ۲۸ شهریور اظهار کرد: استفاده از رنگ‌های مصنوعی گاهی به‌منظور پوشانیدن سایر تقلّب‌ها (مثلاً در تهیّه زعفران تقلّبی، نامرغوب بودن آرد مورداستفاده برای تهیه ماکارونی و…) و گاه برای بهبود وضعیت و شکل ظاهری محصول (در تهیّه آب‌میوه، بستنی، آب‌نبات، شکلات، شیرینی و…) به‌کار می‌روند.

وی در خصوص افزودنی‌های غذایی عنوان کرد: افزودنی‌های غذایی به ترکیباتی گفته می‌شوند که به‌منظور افزایش دوام غذا، جذاب نمودن ظاهر غذا، خوش‌طعم کردن غذا، ارتقای ارزش غذایی و پیشگیری از فاسدشدن، به مواد غذایی مختلف اضافه می‌شوند.

کارشناس مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: رنگ‌ها جزء افزودنی‌های مواد غذایی می‌باشند که فقط به‌منظور خوش‌رنگ کردن مواد غذایی استفاده نمی‌شود، بلکه نمایانگر کیفیت بسیاری از اقلام غذایی از نظر سلامتی و بهداشت است.

حسن‌زاده تصریح کرد: رنگ یکی از مشخصات اصلی در مواد غذایی است که به‌وسیله احساس بینایی درک شده و از نظر پذیرش مصرف‌کننده بسیار مهم است و به‌عنوان یک راهنمای چشمی کیفیت، عمل می‌کند، به همین دلیل مصرف رنگ در مواد غذایی روزبه‌روز در حال افزایش است.

وی اظهار کرد: یکی از شایع‌ترین انواع تقلّب‌ها، استفاده از رنگ‌های مصنوعی در تهیه مواد غذایی است و در این خصوص می‌توان به زعفران اشاره کرد که از گذشته‌های دور به دلیل رنگ زیبا و عطر و طعم استثنایی آن در مواد غذایی مختلف کاربرد داشته است و به دلیل ارزش، اهمیت و قیمت بالای محصول به شیوه‌های گوناگون مورد تقلب قرار می‌گیرد.

مسئول آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتستان تأکید کرد: بسته به نوع رنگ، احتمال بروز سرطان، بیماری‌های کبدی و کلیوی در مصرف‌کنندگان وجود دارد و احتمال آسیب دیدن کبد و کلیه به‌عنوان دو سیستم سم‌زدایی بدن، بیشتر از سایر ارگان‌هاست.

حسن‌زاده تصریح کرد: استفاده از رنگ‌های غیرمجاز در خوراکی‌های کودکان مثل بیسکویت یا یخمک می‌تواند باعث از کار افتادن کبد کودک یا حتی مرگ او شود و امکان بروز ناهنجاری کودک و سقط‌جنین هم در مادرانی که مصرف‌کننده رنگ‌های غیرمجاز هستند، دور از انتظار نیست.

وی با بیان مضرات رنگ‌های مصنوعی گفت: والدین می‌توانند با حذف این‌گونه خوراکی‌ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکی‌های خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تأمین کنند، به‌ویژه اینکه حذف این خوراکی‌های «رنگ‌شده»، هیچ کمبودی در بچه‌ها ایجاد نمی‌کند، چون خوراکی‌های با رنگ مصنوعی، عموماً ارزش تغذیه‌ای خاصی ندارند.

مسئول آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتستان در خصوص استفاده از رنگ‌های مصنوعی خاطرنشان کرد: این روزها برخی مغازه‌های فروشنده لوازم شیرینی‌پزی اقدام به فروش رنگ‌های خوراکی پودری می‌کنند، اغلب این رنگ‌ها نه تنها استاندارد و قابل تأیید نیستند، بلکه به‌صورت غیربهداشتی تولید و عرضه می‌شوند.

حسن‌زاده همچنین گفت: اگر برای تزیین غذا یا شیرینی‌ها اصرار به استفاده از رنگ‌های مصنوعی دارید، حتماً انواعی را که دارای بسته‌بندی بهداشتی، تاریخ‌مصرف، مجوز بهداشتی و دستورالعمل فارسی هستند، خریداری کنید، اما بهتر است به‌جای استفاده از رنگ‌های مصنوعی سراغ رنگ‌های طبیعی رفته و از آب اسفناج، جعفری، چغندرقند یا پودر گل‌رنگ، زعفران، کاکائو یا رنگ‌های میوه‌هایی، چون آلبالو، توت‌فرنگی و ... برای شیرینی یا نوشیدنی‌های خود استفاده کنید.

وی تأکید کرد: مواد افزودنی خوراکی (اسانس، رنگ‌ها، طعم‌دهنده‌ها، شیرین‌کننده‌ها و مواد تزئینی) برای مصرف در مواد غذایی باید دارای پروانه ساخت بوده و واحدهای صنفی فقط مجاز به استفاده از رنگ‌ها با پایه گیاهی می‌باشند و استفاده از رنگ، اسانس، طعم‌دهنده‌ها و شیرین‌کننده‌های شیمیایی در واحدهای صنفی مجاز نیست.

[کد خبر:AJ39933]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه